Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Ha Nudli beszélne

2017. január 23. - cerberoskutyaiskola

nudlkod.jpg

Ha Nudli beszélne...


- Delta, foksztotty, csárli, sonkaszelet!

- Mi van? - fordulok nehézkesen Nudli felé a teáskanál nagyságú szuszkában.

- Azt hiszed nem tudom, hogy nehézbűnözők lettünk? Azt hiszed hülye vagyok? Ma a szmog miatt (ami azt jelenti, hogy ma büdösebb van, mint tegnap) nem mehetnénk az autóddal? Öregebb, mint Zsiga a vén tacskó a 4b-ből, pedig ő még emlékszik, hogy egyszer kiskorában megsimogatta Semmelweis Ignác! Bár az ő korában mondjuk nem biztos hogy jó a memóriája. Szóval, ha már nyomjuk, adjuk meg a módját! Szerezz nekem egy olyan fekete zacskófélét, amit a tegnap esti filmben láttunk. Azt, amit a fejükre húztak. Ez a ruha amit rám feszegettél nem jó! Ebben max laptoptáskának tudom álcázni magam! - néz vádlóan rám apró malacszemével.

Nem veszek neked símaszkot - mondom -, összegyűrné a birkafüled, és egyébként is ilyen fejre nem csinálnak. Nem lehet. Ezen egy kicsit megsértődik.

- Egyébként honnan van a levegő? - csap hirtelen másik témába.

A fák és a növények termelik - mondom türelmesen.

- Jé, azt hittem azok nekünk vannak, tudod a pisilés, meg hát minden. És akkor miért nem ültettek még fákat? - teszi fel a jogos kérdést.

- Sajnos akik megtehetnék, nem érnek rá - morgom csendesen miközben egy böhöm busz felhőnyi füstjében próbálok elrejtőzni.

- Miért? Mit csinálnak hogy nem érnek rá?

Tényleg, mit?  -Tudod Nudli, mert építik a kisvasútjaikat, focipályáikat, kastélyukat, és nem kevés idő az sem, hogy kiirtsák azokat a növényeket, amik még megvannak.

Értetlenül megnyalja az orrát.

- De minek irtják, ha utána nincs levegő? Hogy gyalog vidd a véneknek a kaját?

- Neeem, mondom. Hogy minden szürke legyen. Mert a szürkeségben az emberek elvesztik önmagukat. Robotok lesznek, és könnyebb irányítani őket. Ezen nagyon meglepődik.

- Jujjj, sivítja. Egyenruhások! Bújj el a mellé a tank mellé!

- Nem tank. Terepjáró. Olyan ötezer köbcenti körül járhat. Egyébként nem tudok elbújni mellette. Nincs hely. Az a kis vén opel,meg az öreg polski már elfoglalta.

- De hát ez is büdösebb mint a miénk - vakkant -, miért nem ezek maradnak otthon?

A kérdés jogos. Mert a tisztelt politikusok, bankárok, üzletemberek hülyén néznének ki a 4-6-os villamoson. De most már fejezd be, mert mérges leszek!

- Furák vagytok ti emberek. De ti tudjátok. Erről jut eszembe. Labdát hoztál?

süti beállítások módosítása