Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Kutyaovi

2016. augusztus 02. - cerberoskutyaiskola

r20160723_115.jpg

Szeretnéd a legfogékonyabb kort kutyusod helyes nevelésével tölteni?
Szeretnéd, hogy társad már fiatal korban szót fogadjon?
Gyertek el óvodai foglalkozásunkra, ahol játékosan tanulhatják meg kedvenceink hogyan is viselkedjenek társaik között, idegen terepen életszerű, hétköznapi szituációkban.

A kutyák engedelmességi nevelésénél pozitív motivációval tudjuk a leggyorsabb eredményt elérni - ezáltal kutyánk lelkesen, jókedvűen fogja utasításainkat végrehajtani. A legszéleskörűbben használható pozitív megerősítés a jutalomfalat. Ennek olyan eleségnek kell lennie, amit a kutyánk IMÁD. Ne a mindennapi száraz eleségét vagy előregyártott száraz falatkákat válasszunk - ezek ugyan otthon, ingerszegény környezetben jól működhetnek, azonban külső terepen, zavaró ingerek között lehetséges, hogy már közel sem lesznek olyan ellenállhatatlanok kutyánk számára. Továbbá az engedelmes munka közben nincs idő rágcsálni, menet közben kutyánk nem fog tudni figyelni, krákogni fog stb.

Hogyan válasszunk?

Otthon készítsünk elő többféle falatkát, és fogjunk egyet-egyet a két kezünkbe. Szagoltassuk meg mindkét bezárt markunkat a kutyánkkal, és figyeljük meg, melyik falatot próbálja előbb kiszedni a kezeinkből. A legjobban bevált jutalmak a puha, intenzíven illatos, egy nyeléssel elfogyasztható ételek: sajt, virsli, párizsi, lecsókolbász stb. (Meglepő eredményeket érhetünk el a megfelelő jutalomfalat kiválasztásával pl. a behívás tanításánál.

Jutalomfalat-tartó: a jutalom milyenségén túl a másik fontos tényező az időzítés. Ha gyorsan szeretnénk sikerélményt mind magunk, mind a kutyánk számára, elengedhetetlen, hogy a lehető leggyorsabban adjuk kutyánknak azt a bizonyos pozitív megerősítést. Az engedelmes feladatok tanításánál mindkét kezünkre szükségünk van, így nem lesz hely a virslis zacskónak, illetve a zsebünkből kibányászni sem egyszerűbb a falatokat - kutyánk nehezen fogja összekapcsolni, hogy tulajdonképp mit is várunk el tőle. Ezek megoldásában segítenek a nadrágunkra, övünkre akasztható jutalomfalat-tartó tasakok. Amennyiben szeretnénk kutyánkkal rendszeresen foglalkozni, mindenképpen érdemes egyet beszerezni.

süti beállítások módosítása