Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Mert ha Nudli beszélni tudna....

2017. február 15. - cerberoskutyaiskola

 r20170105_196.jpg

Mert ha Nudli beszélni tudna....


- Nuuuudliiiii, azonnal gyere ide! Nem gondolod, hogy csak úgy büntetlenül szöszmötölhetsz itt az út mellett? Jön a vadászbácsi, aztán ledurrant. Mert a tokazsír, meg a vegyespálesz mögül irtandó rendkívül veszélyes tapírnak vél.  - Gyere ide! - Nudli egy pillanatra abbahagyja azt az elmélyült foglalatosságot.

-  Most mit óbégatsz? Csak kicsit megtöfködtem azt a nagy kupacot, amit az a nagydarab nyihogó ruhásszekrény pottyantott ki. Neki már nem kell. - Az agyam az égnek feszül. - Meg ne edd azt a lóvégterméket! - ordítom.

Nehezen hozzám ballag. - Egyébként meg kijaza vadászbácsi? És miért durrant le? Van mellénykém, szép sárga. A tapírnak is van? Meg hát mi az a tapír?

- Tudod Nudli, a vadászbácsiké az ország. Mindenhol, mindent megtehetnek. Sok van közöttük a parlamentben, és ezért azt a törvényt fogadják el, amit akarnak. Mi, másod- és harmadrendű állampolgárok, nem nagyon ugrálhatunk. Ezek a vadászbácsik nyugodtan lődözhetnek mindenre. Mert ha védett vadat lő, akkor másnap hoznak egy rendeletet, hogy mégsem védett. Ennyi az egész.

Pampalini ország, stüszivadászoknak.

Közelebb húzódik, rám néz, apró malacszeme furán csillog. - Szóval, ha ledurrant, akkor senkit nem büntetnek meg?

Megrántom a vállam. - Dehogynem. Engem. Mert az a vadászbácsi nem fog több vaddisznópörit enni. Nem lesz mivel. - Ugrálni kezd jellegzetes bakkecske mozgással. - Szóval akkor senki nem tehet ellenük semmit?
-De! - válaszolom csendben. - Mi. A másod- és harmadrendű állampolgárok. Elzavarhatjuk őket a francba.

süti beállítások módosítása