Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Van az a szerelem

2015. június 11. - cerberoskutyaiskola

vanaza.jpg

Van az a szerelem...

Új lakónk van a suliban. Ahogy ott bóklászok egy vigyori staff arcra leszek figyelmes. Seggrázós, kukacmozgású eb. Nézegetem, hát te ki lehetsz? Körülnézek, többen sunyítva nézegetik a földet. Aha, szóval illegális mentettke, sötét esti órákban csempészte valaki a suliba. Valaki? Zita. Csak ő lehet. Elé állok, morcosra igazítom a tekintetem. Ezen többen röhögni kezdenek. Karom vádlóan mutat a vigyorgó kukacriszálós kutya felé. (Közben jól beverem a kezem a cseresznyefába, tovább gyengítve zord állarcomat.)

- Ez?? Ez??- kérdem, s hangom csikorog a vádtól.

- Ez egy kutya -, válaszolja a szemtelen vádlott.

Na, tessék. Ezek a fiatalok... Aztán lassan kibontakozik egy mindennapos történet. Megvették, mert annyira jól néz ki. Meg hát divat is. Meg keményebb lesz tőle az isten barma. Aztán nődögél. Ki gondolta volna.. Egyre nehezebben tűri , hogy a család betegesre tutujgatott kedvenc vizslája véresre tépje a fülét. Egyszer aztán megunja. Pépesíti a vizsit. A család ledöbben. Takarodjon. Mert egy vadállat. Majd nagyapó ásót ragad. Ő majd agyonvágja. Elhoztuk. Mint annyi másikat. Jó lenne, ha kicsit gondolkodnánk. Igen, ezek szép kutyák. Meg jók is. Csak van pár dolog, amit tisztába kéne tenni a fejekben. Nem nő meg centiket tőlük az ivarszerv. Nem leszünk keményebbek sem, mikor végig vonszolnak bennünket az utcán, sétáltatás ürügyén. Sajnos érteni kell hozzájuk. Nem biztos, hogy briliáns ötlet karunkra tekert paplannal csibészelni őket a sufni előtt, ahogy a youtuben láttuk. Mert talán megesz. Vagy a nagymamit. Aztán híresek leszünk a blikkben. Nem játék. Akkor jön a kidobjuk, altatjuk, agyonverjük, stb. Nem kéne. Ha a kiskacsa megfullad, nem biztos, hogy a víz a hülye. Még valami. Mostanában egyre több genetikailag súlyosan terhelt kutya kerül elénk. Epilepsziás, autoimmunos, dps, patellás. Mert az occsó az kell. A büdös istállókból, malac ólból, tízezerért. Utána megy a kukába.

Több évtizede szeretem ezeket a kutyákat. Nagy szerelem. Tisztelem erejüket, barátságukat, örök bohóc lelküket. Féltem őket. Nem való mindenkinek.

süti beállítások módosítása