Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Mert csak az igazat...

Magyarország kicsiben

2015. február 27. - cerberoskutyaiskola

 

 kanape.jpg

Mert csak az igazat...

  • Ordít az internet.Mindenki okos, szakért, köpköd.
  • Magyarország kicsiben. Nagymamák fenyegetőznek, harcos fotelszakértők virtuális vudubabákat bökdösnek.
  • Alkohol problémákkal küzdő nyugdíjas zöldségesek okoskodnak. Bugyog az undorító hazugság trágyalé szerű folyama. Míg engem szidnak nem érdekel. Megszoktam. Néha még nevethetnékem is támad.
  • Csak hát... Itt vannak ezek a kutyák. Meg a kollégáim. Hívom a rendőrséget. Szeretném elmondani az igazságot, megvédeni azokat akik naponta idejüket, munkájukat, pénzüket áldozzák a cerbi mentettjeiért.

Folyamatban lévő ügy, nem nyilatkozhatok, míg nyomoznak. Így is tennék, de tegnap láttam valamit. Egy mozdulatot, egy rutint ami nem engedi befogni a szám.

Látogatóban voltam. Egy torz arcú, meggyötört kutyánál. Rég láttam, és mint akkor,most is megrendít sérült beteg pofája, nyomorult megbélyegzett életkéje. És akkor furcsa dolog történt. Smiley, mint egy kis cirkuszi majom, begyakorlottan kérésre emelte lábát. Annyi kiszolgáltatottság, rossz rutin volt ebben a mozdulatban, hogy elöntött a méreg. Cirkuszban látni erre kondicionált állatoknál, vagy aluljárókban kéregető koldusoknál.

Nem foghatom be a számat. Lássuk a tényeket.
A nagy gonosz cerberos elvette szerető családkájától a három szegény kutyát.
HAZUGSÁG.

  • A szóban forgó kutyák rendőrségi bizonyítékok.
  • Ideiglenes befogadóként voltak eddigi helyükön. Nem gazdinál.
  • A kormányhivatal rendelkezik elhelyezéséről. A kutyák elvételét NEM az egyesület kezdte!
    Az, hogy a kormányhivatal nem adta nekik, annak is megvan a maga oka. Az állatok elhelyezésére vonatkozó döntésükben nagyban befolyásolhatta őket, hogy hozzájuk és társhivataljaikhoz több bejelentés is érkezett a nem megfelelő állattartásra való tekintettel. Példaként mi is kaptunk ismeretlenül egy jelentést, ami még az előző tartózkodási helyükön lévő állapotukról számol be.
  • Kaptam az arcomba olyan megjegyzéseket is, hogy a kutyák állapota azért ennyire elhanyagolt, mert az egyesület nem biztosított megfelelő anyagi támogatást az állatok gondozására. Kérdésem a következő: Akkor az alábbi nyilatkozatban olvasható mondat, mely szerint “Aki továbbra is támogatná a munkákat kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk, hisz a cerberosnak eljuttatott adományok már nem jutnak el hozzánk, a kutyákhoz.” Ezen bejegyzés május 10.-én kelt mely világosan mutatja, hogy az addig érkezett adományok eljutottak hozzájuk. (Hiszen a Cerberos azon folyószámlájára érkeztek az adományok, amelyhez csak ők férhettek hozzá.) A foglalást követő nyáron elkészült Smiley külföldi támogatói oldala, ahol Kurucz.Krisztina@cerberosegyesulet.hu Paypal számlára érkeztek az adományok. Ezekhez az adományokhoz, mint a fenti cím is mutatja, Kurucz Krisztinán kívül más nem férhetett hozzá. Mikor fentnevezettek az egyesületünket elhagyták, az adományozó vonal átkerült egy másik szervezet nevére, melynek vezetője nem is tudott ezen oldalon történt gyűjtésekről. Miután ők is tudomást szereztek róla, a gyűjtögetés egy harmadik egyesület égisze alatt zajlott.
  • És itt most álljunk meg egy pillanatra! Miért is mentek el Krisztáék a Cerberosból? Több olyan eset megtörténte után, mikor még nem teljesen rehabilitált kutyát gazdához adtak ki, (lásd például az elmúlt időszakban nagy port kavart Tacskóevő kutyát) az egyesület vezetősége részletes beszámolót kért az általuk végzett munka szakmai és anyagi oldalát illetőleg. Ezen kérések az egyesület gyűlésén történtek 15 tanúval. Ezt követően kiléptek az egyesületből. Indokaik között szerepelt, hogy nem vártuk meg őket a süteménnyel, az oktatók nem mosolyognak rájuk. Azon kívül valószínűleg az elszámolás bántotta őket. (Ez teljesen komoly.) Több felől hallani, hogy szegények saját pénzecskéjükből tartják a mentettkéjüket, néha még nekik sincs mit enni. Valakinek eszébe jutott már az, hogy a fenébe létezik, hogy az egyesület elhagyását követően, a nélkülözők egy héten belül létrehoztak egy egyesületet, (Aki csinált már ilyet az tudja, hogy ezt legalább hónapokkal előtte el kell kezdeni.) ranchet indítottak, megalapították a Mosoly rehabilitációs központot, fenntartanak három autót? Mindenesetre szegény emberektől ez rendkívül ügyes. Báááár nagyon kíváncsi lennék arra, hogy saját szemével ki látta ezt a rehabilitációs központot mostanában.
  • Azt is kérdezték sokan, hogy miért nem látogattuk, ellenőriztük a kutyákat. Borzasztó egyszerű. Nem tudtuk hol vannak. Többszöri telefonon történő megkeresésünkre nem reagáltak, E-mailjeinkre nem válaszoltak. Nem csak mi jártunk így. Bizonyítja, hogy van olyan szervezet aki egy éve keresi rajtuk a kutyáikat.
    A visszakerült kutyák állapota kérdéseket vet fel. Azt hogy büdösek, fényképezni nem lehet. A bőrbetegség nyilvánvaló, a gondozatlanság ordít róluk. Ezen tapasztalatainkat egy régebbi ott panzióztatott úr nyilatkozata is alátámasztja. Mellékesen és végtelen szerénységemmel megjegyezném, hogy azok akik arra hivatkoznak, hogy ők fényképen látták a körülményeket, gondoljanak arra, hogy a szaporítók habos-babos párnán fényképezett kutyát a disznóólból szoktuk előhalászni. Ami a pikantériáját adja a dolognak, hogy az elhíresült karácsonyi Smiley kép, egy Norvég lakberendezési oldal illusztrációjára lett photoshopolva. Külön öröm, hogy még azokat is meg tudják vezetni, akiknek minden okuk meglenne arra, hogy hitetlenkedéssel fogadják ezeket a szemfényvesztéseket. Gondolok itt arra az egyesületi elnökhelyettesre akinek a leváltásáért azzal fenyegetőztek, hogy elhagyják az iskolát és mint később kiderült légből kapott elszámolási hibákra hivatkoztak az ügy érdekében. ( Sikkasztással vádolták egy Cerberos táborral kapcsolatban.) Vagy az a fajtamentő akinek eszébe sem jut, hogy az elmaradt támogatás idején pont a fentnevezettek voltak akik rendelkeztek azon összegekkel, melyeket hiányolt. Tehát! Józsi barátomnak van igaza. Az a csaló akit nem sajnálnak meg és akinek nem hiszik el amit mond, éhen fog veszni. Kicsit hosszúra nyúlt szösszenetem ezzel zárnám:

Ezek a kutyák aki most visszakerültek hozzánk, többé nem lesznek cirkuszi kéregető művészek, nem szolgálják újfent emberek pénzkereseti lehetőségét.

Megérdemlik, hogy végre igazi életet élhessenek, és én ezért mindent megteszek. Irkálhat bárki petíciót, főzögethet átoklevest, kezdhet ülősztrájkba… nem érdekel! Békét adunk nekik.

Forrás

süti beállítások módosítása