Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Hurrá! Szilveszter!

2013. december 30. - cerberoskutyaiskola

szilva2.jpgA kutyákat be kell engedni a kertből a lakásba, vagy biztonságos helyiségbe (garázs, pince) el kell zárni. Akármennyire is profi lövésálló a kutya, ha egy ittas (vagy rosszindulatú) ember szórakozásból mellé hajít egy petárdát, ugyan úgy megijedhet.

További problémát jelent az udvarba dobott, szikrázó petárda, amelyhez a kutya - a robbanás előtt - játékosan odaszalad, esetleg szájába veszi. Az ablakot betörő robbanás által a talajra kerülő üvegszilánkok sem használnak a tappancsoknak.

Ha tudjuk, hogy a kutya nem szereti a durrogtatást, mindenképpen maradjunk otthon vele, és engedjük be magunkhoz. Ne mutassunk félelmet, ne dicsérjük, ne vigasztaljuk, maradjunk közömbösek. Ezzel (mint falkavezér) tudunk neki példát mutatni: ha mi nem félünk, neki sem kell.

Ha az előző szilveszterek nyomasztóan teltek, még nem késő, hogy felkeressünk egy nyitva tartó állatorvosi rendelőt, és kérjünk neki hatékony nyugtató tablettát. Fontos, hogy humán nyugtatókat ne használjon kutyája megnyugtatására. A kereskedelmi forgalomban több olyan, kifejezetten állatok számára készült nyugtató is kapható, amelyet ilyenkor felhasználhatunk.

Az első szilveszterüket töltő kutyákra különösen figyeljünk, egy rossz élmény örökre nyomot hagyhat bennük.

A lakásban tartott kutyákat este 6 órakor sétáltassuk utoljára, és utána már csak hajnalban, 4-5 óra körül vigyük ki őket. A félős kutyákon jó ha kettős védelmi rendszer van: egy fojtó nyakörv pórázzal és egy hám, másik pórázzal. A tapasztalat azt mutatja, hogy sok kutya ki tud hátrálva csúszni a hámból, ha szabadulni akar. Ekkor a fojtóra állított nyakörv életet menthet.

Minden kutyusnak (a kertben tartottaknak és a sétáltatottaknak is) legyen a nyakában biléta telefonszámmal, a chipről nem is beszélve...

Ha még nincs kutyánkban mikrochip (amit 2013. január 1-ig minden hónapos 4 kort elért kutyába be kellett ültetni) , akkor még megpróbálhatjuk ezt elintézni, hogy ők is biztonságban lehessenek.

Arról se feledkezzünk meg, hogy sokan a megmaradó petárdákat még napokkal később is felhasználják, ezért még pár napig fokozottan vigyázzunk a kutyusokra!

Az év első napján kutyatetemek százai segélyezik az autóutakat. A megriadt állatok eszüket vesztve rohannak, nem törődnek semmivel. Aki ilyenkor autózik, legyen tudatában a veszélynek, hogy bármikor kirohanhat az útra egy űzött vadként menekülő kutya.
Forrás: https://www.facebook.com/GazdikeresoNemetVizslakMagyarorszagon?fref=ts

süti beállítások módosítása