Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

2011. február 12-13. – dupla vizsgás hétvége

2011. február 18. - CoraIvy

Szombat

Még sötét volt, mikor kiértünk a sulira, a bemutató-gyakorlást Dorka hiányában mi ketten vezényeltük végig Lacival. A változás rosszul hatott a csapatra, a szél is orkánikus erővel tombolt, mindezt végigkiabálni igen csak nehéz volt, de azért megoldottuk.

Alapon a kicsi pályán voltunk, kell az új területen való szót fogadás az ebeknek. A vizsgára felkészülésnek nem tett jót a még mindig tomboló szél, csak reménykedtünk, hogy a vizsgán nem fog fújni. Jäger kímélő üzemmódban volt, a héten nagyon csúnyán meghúzta a hátsó lábát, ő el sem lett engedve szünetekben, hogy ne terhelje túl magát.

Bh-n a pályamunka gyakorlása volt a menü, Nóci gyakorolta a vezénylést és a bírálást a másnapi vizsgájukhoz.

Szocin a csoportos sétára, a még jobban kiélezett szituációkra és a mini kutyák idegesítő szokásainak tolerálására mentünk rá. Odin és Botond voltak a snecik a cápák között. Kellőképpen szemtelenek voltak ketten…

Szoci után négyfelé indultunk leadni a kutyákat, hisz Atom és Boci is velünk volt.


Vasárnap

Vizsgára virradt a nap. Elméletileg nem is volt ő-v, de Corának és Árchinak adtunk egy kis szituációt. Kétsegédes munka és a legnehezebb a kedves karra nem fogás volt a feladatuk, „szegény” Cora nehezen is viselte, hogy nem foghatja meg a nyugodt kedves kart.

Fél nyolcra felmentünk a felső területre, elő kellett készíteni a vizsgára az adminisztrációt, pláne, hogy nem csak a tanulók mérettették meg magukat, hanem a segédoktatóink is.
Míg az alaposaink az elméleti teszteket írták, addig a közepeseink szokás szerint még egyet rajcsúroztak az alsó területen.

És kezdődhetett a vizsga. Míg a közepesek vizsgáztak, addig én az alaposok elméleti tesztjeit javítottam - háááát volt, aki érdekes dolgokat írt, láthatólag nem sokszor olvasta el a „falkavezért”, ez sajnos a kutyáján is meglátszik még mindig, de lássatok csodát, volt olyan is, amelyikben egy betűt sem kellett javítanom, és nem is egy.:-)

Az alaposok vizsgáján gyakorlatból mérettettek meg a segédoktatóink, míg az egyik a vezénylésből, addig a másik a pontozásból bizonyított. Utána Pisti párosával vitte fel őket az elméleti vizsgához. Mire az alaposokkal mi végeztünk, addigra ők fent végeztek is a vizsgával.

Gratulálunk a vizsgázóknak!

 Az ebéd is pont időre kész lett, így mi is összepakoltunk, felmentünk, és jöhetett is az oklevélosztás. Újításképpen a Gálpetshop felajánlásából a két legjobban teljesítő vizsgázónk nem csak oklevelet, de ajándékcsomagot is kapott, a közepeseknél SebePapa, az alaposoknál BuddyMama kapta a plusz ajándékot.

 Ebéd után még viháncoltunk, kibeszéltük a vizsgát, erőnlétizésképp kötélhúztunk, Arwen, Cora, Heléna és Fritz mérte össze erejét, de a satuszájú pitek ellen a két boxerünk esélytelen. Míg mi húztunk, addig Tüccs és Attila elment a nyári árnyékolást adó molinókért. Azokat még kisebb nehézségek árán bepakoltuk a területre, és öt felé indultunk is haza.

 Írta: Tina

süti beállítások módosítása