Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

2011 első, ám annál tartalmasabb hétvégéje

2011. január 18. - RumlisDorka

Szombat

Új év, új tanfolyam, újra hajnali kelés... De kit érdekel mindez, amikor végre megint suli, megint együtt lehetünk, és persze megint rengeteg munka vár ránk. Előre láthatólag sokkal-sokkal több lesz a feladatunk sulin kívül is.

Új év, új kutya a családban Valdo személyében. Nem akartunk kisboxert, egy jó ideig nem, Bones elvesztése nagyon megviselt minket, főleg Lacit. December 7.-e óta lelkileg és testileg is beteg volt, ezt a tanulók nem, de mi annál inkább érezhettük. Valdo a sors keze, teljesen véletlen, hogy rátalált Laci, így kihagyhatatlan volt, hogy elhozzuk. Valdo Fritz öccse, és Bones unokaöccse, nem volt kérdés, hogy január 7.-én autóba be és irány Marcalgergelyi.

Az idei év első tanfolyamára, hisz január van, nem vártunk sok tanulót, de így is több mint 20 tanulni vágyó gazdink és kutyánk lett. Az alap tanfolyamot most Nóci és Balázs viszi, mi csak segédkezet nyújtunk, had tanuljon az ifjú nemzedék. Nagyon jó kis csapat gyűlt most össze, van rutinos Cerbiben tanult régi gazdink új kutyával, és van régi, rutinos Cerbiben tanult kutyánk új gazdival (ugye hogy a gazdinak és nem a kutyának kell a tanulás?!), van hiperaktív, jópár minden lében kanál rosszcsontunk, van rossz viselkedésformát felvett morcogos kanunk, aki már több iskolát megjárt és eltanácsolt, oviból feljött ifjoncunk, és menhelyről örökbe fogadott lányaink és fiúink, így jó kis tanuló csoport ez Nóciéknak.

Első nap az iskolában, mindenki megtanulta a házirendet, a kapun közlekedést, és a helyes sétát pórázon. Kiosztásra kerültek a „hogyan legyek falkavezér”-ek, és Csengével bemutattam a gyors lefárasztását a hiperaktív kutya-gazdiknak. Tömör, de tanulságos foglalkozás volt.

A klubosok számára elkezdődött az új rendszer, külön csoportban edzenek a régi veteránok és az ifjoncok, hogy fel tudjanak zárkózni és nemsokára sok új taggal bővülhessen a bemutatócsoport. A 2011-es évtől minden klubos házifeladat füzettel jár órára, amiben szorgosan feljegyzik, hogy mit kell gyakorolni otthon a héten és amit persze a kemény kiképzőlányok számon is kérnek! Sőt, az idei évtől kifejezetten megéri szorgosnak lenni, hiszen 2011-től minden hónapban egy vándorkupa jár kézről kére, mindig a legügyesebb, legszorgosabb klubos kapja.

Bh-n nem csak alakiztunk, de szociztunk is. MágusEszti lehozta sulizni Zserbót, a kölyök uszkárlányt is. Döme, aki közepezni jár hozzánk, mivel anyája hét közben nagyon sokat dolgozik, és a hajnali kelés hétvégén már nem megy, nagyon jól halad, lassan vizsgaérett lesz.

Szocin, mivel sok volt a kihagyás, így mindenki a szokásos szituációs gyakorlatot csinálta.
Szoci után sietni kellett, hisz Állatvédő Klub megbeszélés volt. A Rottenbillerből nyolc után el is indultunk haza. Alvásra nem sok idő jutott.


Vasárnap

Mivel az őv elmaradt, a pálya alkalmatlansága miatt, így elég volt csak 7 után kiérni. Brigit hajnalban felszedtük az út széléről, és suhantunk is Sashalom felé. A napfelkeltét már nem láthattuk, de még sok időnk volt az ebeink lefárasztására.

Alapon megtörtént az első összeengedés, és elkezdtük az alapok oktatását is. A helyes pórázkezeléstől, a láb mellett ültetésen át, a behívásig. Elengedésekkor beeresztettem a kutyák közé a raptorjaimat. Nem sűrűn látni 8 hónapos miniraptorjányt ilyen karakánul viselkedni, ennyi idegen nagytestű kutya között.

Bh-n végig dolgoztam az összes ifjú kutyámmal, Heléna pedig megkapta szerelmét, Attilát, és végig együtt dolgoztak. Zserbó megint lejött, szoknia kell az új szituációkat.

Szocin kissé speciálisabb, kutyatömeg-iszonyos kutyára és kiskutya támadó kutyára specializált szituációkat csináltunk, Bende volt a kistestű snecink, a cápák között. A rutinos kutyáinkról lekerült a szájkosár, és a többi szituációt már így dolgozták végig. Félős szocin előkerültek a különféle szocializációs tárgyaink, jött botos bácsi és esernyős néni, minimotoros kisgyerek és nagykabátos szatír. Szerencsére a tanulók egyre jobban veszik az akadályokat és külön dícséret a gazdiknak, nagyon sokat fejlődtek az ebek az elmúlt hónapban.

Szoci után pedig irány volt Tücske új lakása, festeni kellett, micimackósárgán, és hupikéktörpekéken indultunk haza kilenc előtt.

Hosszú, de annál tartalmasabbra sikerült az idei év első hétvégéje.
 

Írta: Tina & Dorka

süti beállítások módosítása