Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Vizsgafelkészülős, németjuhász-szocizós hétvége

2010. november 09. - RumlisDorka

Szombat

Reggel felszedtük Árchit és Brúnót és irány volt a suli. Még sötét volt mikor kiértünk, gyorsan lemozgattuk az ebek és kezdődhetett az erőnléti bemutató gyakorlása. A budapesti CACIBon már nem csak Zsizsu és Zita lesz fent a pályán, hanem többen fogjuk bemutatni, többféle ebbel és többféle pecacsalival a fárasztási lehetőségeket.

Laci felment ovizni Brúnóval, így a bh rám maradt. Alakiztunk a lányokkal, nincs egy tökös pasink se, aki ilyen pontos engedelmest szeretne az ebével. Dorka menet közben áthívott a minisekhez, mondjuk neki férfi kellett volna, de beérte velem is. A behíváshoz akartak a lányok valakit, aki határozott és idegen a miniebekhez. Mikor átmentem épp a fektetésnél jártak, a két fekete törpeeb makacsul ellenállt a behódoló pozíciónak, a gazdiknak lesz velük munkájuk. De a behívásnál senki nem akart megkóstolni.

Szocin megint sok új kutyánk volt, és megint szinte senki nem hozott magával fém szájkosarat, de mivel felkerült a honlapra, így mostantól senki nem jöhet be az agresszor szocira, akin nincsen fémszájkosár. Megint az utcai szituációkat gyakoroltuk, akik rendszeresen járnak, azoknak már nagyon jól megy, Gringó, Odin, Jäger már tökéletesen kifordul minden kínos helyzetből.

Szoci után megpróbáltuk kifújni magunkat, hiszen még előttünk állt Dina és Dágó meglátogatása.
 

Vasárnap

Még inkább hajnalban indultunk, felszedtük Brigit és irány volt a suli. Sötét volt és hideg mikor kiértünk, előkészítettük az őv-s felszereléseket és a gyönyörű napfelkeltében Balázs megkapta a rá váró meglepetést – Árészt szájkosárban. A nadrágja és a boxere bánta a kíváncsiságomat. Fritz megint vért folyatott, de ez így volt kitalálva, nem akarjuk, hogy az ifjú boxereink karbiztosak legyenek, fogjanak ahol érnek.

Őv és alap közé besuvasztottuk a minis bemutató gyakorlásokat. Teljesen új a koreográfia, így van mit gyakorolni és az új elemeket meg is kell tanulniuk a miniknek.
Alapon a helyben maradást gyakoroltuk, már van, akinek póráztávig megy fektetésben és ültetésben is, de a többség még csak egy lépésre tud eltávolodni a kutyától. Nagyon remélem, hogy a gazdik otthon tényleg gyakorolnak a kutyákkal, mer másképp nem fog nekik menni a vizsga.

Bh-n a pályamunkát csináltuk végig, de fordítottan. MágusEszti kipróbálta milyen egy csepp ebecskével dolgozni, és Csengével végigcsinálta a pályát, cukik voltak. Nóci Ahmeddel a kiskorú süket terrordogóval dolgozott, BociEszti ideiglenesével, segít kiképezni a jelekre, és nem is ártott a kölyökebnek egy kis szoci, hogy megtanulja, a kutyák kommunikációját megérteni, úgy, hogy nem hallja őket.

Szocin most már a kínosabb szituációkat vettük, volt is ellenállás, dac az antiszoci kutyákban, de a gazdiknak segítve minden eb végrehajtotta a feladatát. Jäger megint németjuhászt kapott, direkte, de most Zafira volt a tesztalanya. Amíg nem érezte, hogy szuka van mellé fektetve, reszketve feszengett, én folyamatosan higgasztottam, meg kell tanulnia, hogy nem minden németjuhász láttán kell rettegve nekimennie a másik kutyának. Nála az a helyzet, hogy egy másik kutyaiskolában, szocializáció címén, Jägerre elektromos nyakörvet tettek és egy németjuhász kannal összeengedték, amikor összeverekedett a két kutya, Jäger elektromos nyakörvét folyamatosan nyomták és egyre magasabb fokozatra kapcsolták, és a végén a szétsokkolt begerjedt kutyát úgy kellett lefeszíteni a németjuhászról, ennyit arról, hogy egy staff mennyivel másképp reagál a fájdalomra ha verekszik a másik kutyával. A végeredmény az lett, hogyha Jäger közelébe németjuhász kerül a kutya teljes rettegésben nekimegy. Na mi ezt próbáljuk kiorvosolni belőle, és egészen jó úton haladunk, már pár perc után elfogadta, hogy nem lesz fájdalom, míg legelőször majdnem tíz percig tartott, míg megnyugodott.

Szoci után még pihegtünk kicsikét, és fél ötkor elindultunk haza.

Írta: Tina

süti beállítások módosítása