Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

2010. 10. 09-10. Fantasztikus új szoci!!!

2010. október 19. - RumlisDorka

Szombat

Hajnali kelés volt és korai indulás, mint mindig. Árchit és Brúnót fel kellett vennünk. Hat után értünk ki a sulira, gyorsan lemozgattuk az ebeket, én lepecáztattam a kiskorúinkat, és jöhetett a bemutató gyakorlása. Mindenki didergett a fagyott füvön, Árészra kapucnist húztam, mert mint a kocsonya úgy reszketett fektetésnél.

Alapon az irányváltásokat gyakorolták a tanulók, egyenlőre csak egyhelyben állva, még így is volt, akinek többszöri elmutogatásra ment csak. Egyik ifjú kisszukánk lassan tüzelni fog, így Vito, a rangidős bullmafiúnk erősen mutogatta magát, le kellett törni a szarvacskáját.

Bh-n szokás szerint alakiztunk. Nócinak meg kell tanulnia Daemonnal a leghelyesebb póráz használatot, nehéz a dolga, hiszen a nagyfiú a hóna alá ér, így a mindenkinél megszokott pórázmozdulatok náluk nem megoldottak, hisz ültetésnél, hogy a fenébe tudná lógó bal kézzel, apró mozdulattal felhúzni a pórázt? De nálunk mindenre van megoldás, és ez a mi titkunk is marad...

Szocira nem kellett felmennünk, ők jöttek le hozzánk.

Megreformáltuk a foglalkozást, külön szedtük az agresszorokat és a félősöket. Mi a domináns, harapós, mindenre és mindenkire kitámadós agresszív kutyákat kaptuk. A közömbösítési feladatokat is hozzájuk igazítottuk. A másfél órás szoci végére a gazdik tátott szájjal nézték, hogy ezt el sem hiszik, pedig szombaton csak egy kis ízelítőt kaptak a szituációs feladatainkból.

Szoci után felmentünk még egy kicsit beszélgetni, és indultunk is haza, még a három maszek kutyát is haza kellett vinni, és így is nyolcra értünk haza.


Vasárnap

Kb három óra alvás után készülődés és indulhattunk is a sulira, felvettük Brigit és a kiskaut, Batut. Hatra értünk ki, felkeltettük KisPistit, ő kint aludt az autóban a sulin, a peugeotról a jeget lehetett vakirgászni, így kicsiny fogadott kisfiam is vacogott cseppet. Őv-n az ifjú boxerek egyre jobbak, Leila már a kölyökkart is fogja, Sunny pedig hörögve hajtja a rosszfiúkat. Zitának az eresztésre kellett rámennie, én az engedelmest gyakoroltam, míg a többi kutya őrjöngött.

Alapon a menet közbeni irány és ütemváltásokat gyakorolták a tanulóink, most már mindenkinek jól megy a hátra arc is, látszik, hogy megértették a gazdik a lényegét a feladatnak.

Bh-n Mágusnak volt egy kis minikutya szocija, elengedtük az összes törpepinschert és a buflák rottifiú meg csak kapkodta a fejét. Azért volt alakizás is, Laci direkte fordítva vezényelte le a pályát, a kutyák meg is zavarodtak, hisz nem ezt szoktuk csinálni...

Szocin jött egy új kutyánk, utolsó esélyes gazdikereső, az altatási listán szerepel, mert gyilkolja az otthoni többi kutyát, és a gazdának is gondolkodás nélkül nekimegy, és mindenre mozdul, ami mozog. Futó és lassú lépéssel kezdtünk, Gringó megint eljátszotta, hogy ő ugyan nem csinálja azt, amit a gazdája akar, a gazdi győzött. Ezek után jöhettek a szituációs gyakorlatok. Garga az új szociskutyánk, az egyik szituációnkban úgy döntött, hogy megesz, én nyertem, pár csepp vérem bánta a bunyót. Szünetekben a gazdiknak fel sem tűnt, hogy egy kis körben leálltak beszélgetni, a kutyáik pedig mellettük kifordulva ültek, csak akkor eszméltek fel, hogy ezt még sosem csinálhatták kint az utcán, mikor mi mondtuk nekik, hogy nini, látjátok, hogy hogyan is beszélgettek itt?

Szoci után felmentünk még beszélgetni, akkor mesélték Pistiék, hogy a feljövő szocisaink teljesen elhűlve szóltak be nekik, hogy ott lent a másik pályán valami mágikus légkör van, mert a kutyáik teljesen jól és normálisan viselkedtek pórázon.

Hulla fáradtan indultunk öt felé haza.

Írta: Tina

süti beállítások módosítása