Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

2010. 10. 02 - 03. Forgatásos, állatvédős...

2010. október 19. - RumlisDorka

Szombat

Hajnal kettőkor keltem, hosszú hétvégének néztünk elébe. Tanfolyamkezdés, Állatvédő klub, filmforgatás, hurrá megint zombizhatunk. Reggel, azaz inkább hajnali négykor felszedtük Brigit Surányban, utána Árchit, és legvégül Brúnót. Fél hétre ki is értünk a sulira.

Héttől bemutató gyakorlás volt, össze kellett kapni magunkat, két új elem kerül bele a CACIB-ra. Dorka pedig szigorúan ellenőrzi, ki mennyit gyakorol, lesz nemulass annak, aki rest. No meg az újaknak bele is kéne ám rázódniuk.

Nyolcra fel kellett mennünk a fölső területre, jöttek az új tanulók, és nem kevesen jelezték érkezésüket. A beiratkozás majdnem fél tízig elhúzódott, egy gyönyörű, de agresszív red nose-t, és egy mindenkire és mindenre kiugró, hangoskodó tacsit egyből átirányítottunk szocira. A házirend kihirdetése után pedig kezdődhetett a kinti séta. Laci megmutatta mindenkinek, hogy mostantól hogyan közlekedhetnek az ajtón ki-be, és pórázon a kutyák a gazdikkal, és elindultunk sétálni. Az elején szokás szerint sok gazdi szkeptikus volt a technikánkkal szemben, de mire megtettük a kört, már mosolyogva nézték, hogy így is lehet ám. A séta után még két tanulónkat átirányítottunk szocira, hiszen nem az alaptanfolyamon kell nekünk rendbe rakni a félelemagresszivitását és a kutyázását az ebeknek.

A bh rám maradt, mert Laci felment Brúnóval ovizni. Alakiztunk és pontosítottunk végig.

Bh után irány volt a szoci. Megint rengetegen jöttek el, én Hektort vettem kezelésbe, a mindenkire kimozduló 8 hónapos rottifiút. Mivel megint több, mint 20 válogatott szocisunk volt, reformálnunk kell a foglalkozást, de ezt előbb egyeztetni kellett a vezérkarral és a többiekkel.

Szoci után sem volt pihenésünk, rohantunk a Rottenbillerbe, hogy ne késsünk sokat az Állatvédő klubról, sok volt a megbeszélnivaló az Állatvédőrségről, az oktatási csoport munkájáról, a rendezvényekről, a cacibról, a kampányvideóról, az iskoláról, és még sorolhatnám napestig. Mi este nyolcfelé indultunk haza, hisz Brigit időre ígértük otthonra.

Vasárnap

Újra hajnalban keltünk, menet közben felszedtük Brigit és irány volt a suli. Még a nap is alig kelt fel mikor kiértünk, gyorsan kimozgattuk az ebeinket és előkészültünk az őv-re.

Őv után reggeliztünk és felkészültünk az alapra. Első összeengedése a csoportnak mindig feszültséggel telt a gazdik számára. Van jó pár fiatal kan kutyánk, így biztos egy kis magamutogatás. Mivel igen nagyszámú a csoport, áthívtuk RegiszZolit is segédkezni az engedésekhez. Jony, Milán, Astor és Odi, a vadászfajtájú elkényeztetett ifjonc kanok kezdték a kakaskodást, de gyorsan a tudomásukra hoztuk ki is az úr a pályán. Onnantól béke honolt az oktatáson.

Bh-n pályagyakorlás, és pontosítás, pontosítás, pontosítás volt. Én már nem mentem fel szocira, Dorkával készültünk elő a forgatáshoz. Kisfilmet készítünk a bemutatónkról, és Sophie-val gyorsan fel kellett venni a dogdancing-et, mert otthon várták. Három után jöhetett a nagy engedelmes felvétele, a kameraláz miatt kétszer elpróbáltuk előtte, Ádi addig beállította a masinát, hogy honnan mikor hogyan vegye fel a műsort, és „FELVÉTEL”, egyszer, kétszer, háromszor, jobbról, balról, elölről, hátulról, és namégegyszer. Már a nap kezdett lemenni, mire végeztünk, mindenki már csak szinte kóválygott a pályán, de megérte.

Írta: Tina

süti beállítások módosítása