Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Vizsgahétvége és Állatvédő klub

2010. augusztus 12. - RumlisDorka

Péntek

Szép viharos időnk volt, hatalmas széllel és villámokkal. Így a sütögetés fuccsba ment, de Nóciék készültek, sültzsírral, töpörtyűvel, sülthusival és zöldségekkel. A szabadtéri kajálást is elmosta az eső, így a hiacéban szépen családiasan megterítettünk. Geri a két lányzó közé ékelte be magát szendvicstölteléknek, a kis szerencsés, én szülőpózban elől, Laci a kormánynak háttal, és így szombat hajnalig duhajkodtunk.


Szombat

Minimális alvás után fogtunk neki a nem könnyű napunknak. Oktatások, „Állatkínzó” klub, Nócinak esküvő, Gerinek családlátogatás, Dorkának még éjszakázás is.

7 órától folyt a bemutatógyakorlás, utána pedig 1000-rel ment a klub, ahol mindenki a kupára készül. Van aki közép szinten, van aki BH szinten indul majd. A hétvégén a menetközbenik ismétlése volt napirenden, egyre szebben ment mindenkinek.
Alapon már csak a vizsgapálya gyakorlása volt, még mindig akadtak buktagyanus tanulóink, nagyon reméltük, hogy vasárnapra összekapják magukat a gazdik. Nem csak a helyben maradásoknál voltak még mindig hiányosságok, de volt akinél a pályamunka is siralmasra sikerült egy nappal a vizsga előtt.

A minisek közül végül csak Fibiék vizsgáznak, a többiek tanfolyamot ismételnek, szerencsére nagyon lelkiismeretesek a gazdik, inkább újra járják a bónusz tanfolyamot, mintsem hogy ne legyen teljes a siker. Minden elismerés, igazán hősiesen küzdenek makacs miniebeikkel.

Bh előtt gyorsan csaptunk egy igazi családi pikniket, körbecsüccsentük az asztalt és megreggeliztünk. Bh-n alakizás folyt. Mindenkinél, pláne aki a kupára készül, a pontosításokra mentünk rá. Lencsi és Regis gyorsan kifáradtak, nem is csoda, reggel hét óta dolgoztak az ebek.

Fél egykor Laci felment szocizni, én szétengedtem kicsit az ebeket, és Tücskével követtük őket a fölső pályára. Szocin megint rengeteg kutya volt, sok új is, félősek és agresszívek vegyesen. Alig fértünk el a fenti pályán!

Laci szoci után elillant kutyát vinni, hozni, mi pedig beszélgettünk, míg kezdődött a „kínzóklub”. Az egyesületi munkákról majd Dorka belekotyog az irományomba, mármint remélem, én nem térnék ki rá itt és most. A lényeg az annyi, hogy volt miről beszélni, este hét utánig el is húztuk. Rengeteg dolgunk van, lesz a jövőben, kezdődnek az oktatások, bemutatók, rengeteg új tervünk és programunk van és egyre több új taggal bővül kicsiny csapatunk. Nemsokára újabb szülinapot ünnepelhetünk, így ezt is szépen megterveztük, aztán jöhetett az elmaradhatatlan ötletbörze, ki mit mikor hogyan! :-) A részletek egyenlőre maradjanak titokban… :-)

Mikorra már csak a nagyon szűk kör maradt a sulin, Laci behozta Linkamama szülinapi ajándékát. Öreganyánk állandóan emlegetett vágyát, a hatalmas fekete gumibotot, amiben természetesen meglátta a kifogást is, nem volt eléggé fejes. Még egy kicsikét viháncoltunk és mindenki nyugovóra tért.


Vasárnap

Vizsganapra virradtunk. Reggel hétre lettek a tanulók a sulira rendelve, kisebb nagyobb sikerrel meg is érkeztek időben. Naná, hogy elküldtük őket sétálni, hiszen ez is csak a tanfolyami tapasztalatokra épített csel volt, mivel, tisztelet a kivételnek, senkinek sem sikerült a kéréseinknek eleget téve, mindig az órák előtt egy fél órával megjelenni és mozgatni az ebeket. Most nem volt választásuk, menniük kellett. Fél nyolc után beengedtük őket a területre és kezdődhetett a vizsga körüli adminisztráció.

Amíg az alaposok az elméleti tesztet töltötték, addig a közepesek hancúrozhattak a vizsgapályán. Az elmélet után jöhetett a gyakorlat. Bevett szokásként a közepesek kezdtek, addig az alaposaink mozogtak a terült körül. Lilla szabadságoltsága miatt a pályát Zita vezényelte nekik, és mindenki szépen is teljesített. Bogyó, Sunny, Kinga, Ribizli, Zénó és a hirtelen a vizsgapályára parancsolt Ada is. Alaposaink is a vártnak megfelelően teljesítettek, de kiemelném a szombaton még gyengécske tanulóinkat, akiknek a gazdáik szépen összekapták magukat és sikeres vizsgát tettek, ők Báróék, Maxiék, Fügéék, és az egy szem vizsgázó minisünk is, a gazdi aggályai ellenére szépen helyt állt.

Jöhetett a megérdemelt oklevél osztás és az ebéd. Az elhúzódó beszélgetések után rendet raktunk a sulin és mindenki hazament pihenni.

Írta: Tina & Dorka

süti beállítások módosítása