Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Klubozás

2010. március 05. - CoraIvy

1-2... Tisztára mint a katonaságnál! :-)


Új módszerrel kezdtünk dolgozni a klubon nemrég, pontosabban pontosítunk :) a kutyák és gazdik a tanfolyamainkon remekül és nagyon ügyesen elsajátítják, hogy hogyan is kell végrehajtani a feladatokat, és a klub feladata, hogy a tanultakat külalakilag is pontosítsa.
Szóval az új módszer, vezényszó után számolás 1 - 2 és csak utána hajtjuk végre a feladatokat, hogy mindenki egyszerre mozduljon. Hát mondanom sem kell, hogy semmit nem volt még ilyen nehéz megjegyezni, mint ezt, és nem csak nekem...ha valaki figyel minket sokszor láthat a sorból ki-ki lépő gazdit vagy egy fekvő kutyát  többi között. De szerencsére egyre kevesebbszer történik ilyen.

 
Az elmúlt hetekben megtanultunk egyszerre fordulni és tempót váltani (gondoljunk csak bele, hogy ha már 10 emberről van szó akkor ez mennyire nem könnyű) valamint gyorsítottunk a kutyák menet közben végzett feladatain. Szóval vasárnap elkezdtük a behívást. Eddig fel sem tűnt nekem nagyon, hogy amikor behívok akkor folyton magam elé teszem a kezem, ezzel mint egy jelet mutatva a kutyának...ez az, amiről sok régi klubosnak is le kell szokni, hiszen úgy szép, ha szépen megállunk egyenesen.

 
Vasárnap rendhagyóan kimentünk a suli mellé klubozni, hogy rendesen elférjünk a területen, ami a vadászkutyások életét kicsit megnehezítette, a sok új szag miatt, de az első engedés után, mikor körbeszaglászhattak rögtön visszatértek sorainkba.

Írta: VikySophie

süti beállítások módosítása