Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Arnold és a Cerberos

2011. július 29. - bestiaaa

Kutyabaráti és állatvédő körökben már nagyon ismert Arnold neve. Igen, ő az, aki 2011. április 28-án veszett el Óbudán. Mi július 14-én kaptuk a megkeresést, hogy segítsünk, onnantól kezdve Laci amikor csak tudott, fent volt Évával vagy Lacival, a gazdikkal, de telefonon a nap 24 órájában tartották a kapcsolatot.

És akkor a gazdi tollából a történetek:

2011.07.18 hétfő: "Sziasztok! Most jöttem vissza, egyelőre keressük őt tovább, sajnos nekünk a gazdáinak még nem sikerült vele fizikálisan összefutni, erre várunk, hogy végre jókor legyünk jó helyen. Mert a Cerberososok szerint, akik csütörtök óta folyamatosan segítenek, ez lesz a legjárhatóbb, hatékonyabb, ha mi fizikálisan tudunk végre valahára találkozni, vele. Szerintük az sem biztos, hogy egyszerű menet lesz, de ők és mi is bízunk benne, hogy eredményes.

A mint azt már tudjátok, testvérem ugye látta 4 méterről, tehát biztos, hogy Arnold az (ezt azért írom le újra, mert van aki már megkérdőjelezi, hogy egyátalán Arnoldot keressük, meg jegyzem, szeretem az állatokat, de munka, család mellett nem vagyok annyira hülye – még ha mániákus kutyakereső gazdának is tűnök - hogy kedvtelésből, csináljuk ezt végig nap mint nap).  Azóta minden nap látja vki, csak mi kerülgetjük egymást mint „macska a forró kását”. Napi 10-14 órát vagyok kint az erdőben, de láthatóan még ez kevés, így most kiköltözünk egy napra, vagyis egy éjszakára is teljesen. Többet sajnos nem tudunk, mert munkahely problémák már így is akadnak, bár megértő főnökök is, de van egy határ. Meg gyerek is, akit el kell látnunk. Így most délutántól holnap délelőttig nem leszek gép előtt, vélhetően utána pedig aludni fogok, ha csak addigra nincs Arnold velem, mert hát ugye fáradság ide, vagy oda..."

2011.07.19.kedd: "Sziasztok, nincs még itthon velünk de nagyon nagy lépést tettünk előre a cél felé. Nagyon köszönöm nektek, hogy gondoltok ránk és tényleg nagyon köszönöm Trungel Lászlónak a Cerberostól, aki segít és halad velünk a cél felé. .. hosszú éjszaka és hajnal volt, nincs még itthon, de nagyon boldog vagyok, mert 1000%-ra tudom, hogy itthon lesz. Még egy kis türelem játék, de megéri. Jelen pillanatban ez a legnagyobb segítség amit tehettek, hogy lélekben gondoltok ránk, gondoltok Arnoldra, főleg ő rá, hogy mielőbb a családjával legyen újra és soha többé nem kell félnie majd semmitől.... Most semmi másban nem tudtok segíteni, de ez, hogy velünk vagytok nagyon sokban hozzájárul így is a célunk eléréséhez. A Cerberos mindent amit harmadik személynek lehet, megtesz értünk. Jó kezekben vagyunk. Muszáj most pihennem, köszönöm nektek még egyszer a szeretet és a sok pozitív energiát amit képviseltek Arnold és felénk, hihetetlen a mai világban, rettentő kincs, hogy ennyi jó ember megismertünk, mint ti vagytok. Arnold és családja mindegyiteket ölel és köszöni. Szép napot mindenkinek. Istenem, Te ott fent, a magad jóságával, köszönöm!!..."

2011.07.23.szombat: "Köszönjük mindenkinek, igen valóban sikerült a héten futólag látnom őt kicsit nagyobb távolságról, de pont akkor jött arra véletlenül egy idegen ez megzavarta, így eltűnt. A mostani időjárás csak ugyan nem kedvez, mert ami rendszerességet próbáltunk összerakni a mozgásainak idejében, helyszínein, az mostanra teljesen felborult a viharok, az idő miatt. Mielőtt megint jön vki a gyömrői gyepmesterrel (Németh Kriszta és Légrádi nem tudom ki pl. stb.), hogy altató lövessük ki vele, ő maga és más szakember is mondta, hogy ilyen terepen a 3-5 perces hatású altató lövedék, amit használnak, az nem jó, mert túl nagy területet halad mire hat, ami közben több veszély is fenyegetheti, így erről nem nyitnák újra ötlet fórumot, ha lehet. A szedálás még veszélyesebb, ezen okoknál és annak amúgy elég lényeges helyszíntől is független kockázatai miatt is, még rosszabb. Szóval ezekre az ötletekre,( amiket ha nem is vitatunk meg naponta az fb-n ezerszer, de magunktól is már rég csekkoltuk) se energiánk, se időnk nincs, még ha esetleg a jó szándék is vezérli őket, de arra meg főként nincs, hogy olyanokkal "vitázzunk", győzködjünk, miért nincs igazuk a vélt megoldásokban akik pl. a terepet sem ismerik. Illetve a kutya jól láthatóan sokkos, rendkívül bizalmatlan az emberekkel (az átlagnál is sokkal jobban) és viszont rendkívülien óvatos, amihez viszont meg van a kellő esze. Tehát továbbra is megbízom abban a szakemberben ( Trungel Lászlónak a Cerberos/Állatvédőrség) akik naponta mellettünk van és minden szükséges információval, kontakttal rendelkezünk, ha itt az idő, akkor tudjunk tovább lépni, köszönöm..."

2011.07.24.vasárnap: "A biztonság kedvéért pár sorban leírom ide is; Jelenleg Arnoldot még szeretnénk megtalálni úgy az erdőben, hogy haza tudjuk hozni, tehát egyelőre ugyanúgy kijárunk minden nap reggel és este. Sajnos nagyon vacak idő van a napokban, ami a hét túlnyomó többségében nehezíti a haladásunkat (pl. itt most is zuhog, dörög és villámlik, ezért jöttem be) , mind fizikálisan, mind pedig eredmény tekintetében, de azért haladunk némileg, kitartunk és haza fogjuk hozni. A Cerberos továbbra is mellettünk van és segít. Köszönjük szépen mindenkinek az érdeklődés, a biztatást és a rengeteg szeretet amit kapunk...."

2011.07.27.szerda: "Sziasztok! Arnold még nincs itthon, de haladunk a cél felé. Elnézést, hogy nem reagálok naponta és néha kurtán, de nagyon dolgozunk az ügyön elégé fáradtak vagyunk és néha vannak jobb napjaink, néha nagyon kifeszült vagyok már idegileg (pl. amikor egy –egy vihar keresztbe tesz, az már kissé túl sok.. hogy finoman fogalmazzak), nem szeretnék senkit megbántani természetesen. Hiszen az, hogy velünk vagytok, szorítotok nekünk, a biztatásotok erőt ad és ez egy fantasztikus dolog részetekről felénk. Ez nem győzőm megköszönni.  Elnézést kérek azért is, hogy részlet kérdésekbe nem merülők bele, de Arnoldra koncentrálunk erre nincs energiánk, ha itthon van ígérem minden elfogok mesélni nektek utólag, mikor mi volt, mit hogy éltük meg stb..."

2011.07.29.péntek: "ARNOLD ITTHON VAN VELÜNK!!!! KÖSZÖNET Trungel Lászlónak a Cerberostól (és Állatvédőrségtől)! Aki szintén itt van velünk, és Arnival! Köszönünk mindenkinek mindent. 14 hét és 1 nap után Arnold újra a családjával van!"

forrás: facebook

süti beállítások módosítása