Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

II. Cerberos-Kupa - egy fürtnyi kutyával induló versenyző szemszögéből

2011. május 10. - bestiaaa

Azt hiszem, ez az egyik legjobb nap volt, amit a Cerbiben töltöttem. Sok minden történt, és remélem, a beszámolóm visszaadja azt a remek hangulatot, ami egész nap a sulin uralkodott.

 

Szombaton reggel 7-kor összegyűlt a Minis Bemutatócsoport, hogy felkészüljön a szezonnyitó bemutatóra, ami május 14-én lesz Isaszegen, a Súlyhúzó Európa Kupa keretein belül. Vicces volt már hajnalok hajnalán a Barbie Girl zenéjére menetelni, de ügyesek voltunk, jól ment az új koreográfia. 

 

Reggel 8-kor sok jó barát, kutyus és szurkoló gyűlt össze a fenti pályán.

A II. Cerberos Kupára jelentkezők sora kígyózott és minden kategóriában rengetegen neveztek: ovis 12 versenyző, alap 34 versenyző, közép 14 versenyző, BH 19 versenyző és emelt BH szinteken 5 induló. Összesen 84 nevező volt, amire nem is számítottunk. Az asztalon már ott várakoztak a fényesített kupák a leendő gazdáikra a GálPet Shop, a Ghislandi Állatgyógyászati Kft. és a NutraGold által felajánlott ajándékokkal egyetemben. 

 

Amíg a többiek körbe rendeződtek, kategóriák szerint, addig az ovisok lementek egy gyors sétára és játékra, hogy a törpék kicsit levezethessék az energiájukat. 

 

A jelentkezések után kezdődött a szokásos sorszámhúzás, ami az egyszerűség kedvéért most matricákkal oldottunk meg, így minden induló sorszámmal a mellkasán díszelgett a nap folyamán. Én meg szorgosan cserélgettem őket. :)

 

A fenti pályán maradt Francii, aki saját fél- és még jó pár segítő kézzel nekikezdett a bográcsos-chillis-bab készítéséhez.

 

A „nézők” és várakozó versenyzők pedig letelepedtek a lenti pálya mellé, ahonnan remekül figyelemmel lehetett követni az eseményeket. 

 

Az ovisok kezdték a megmérettetést, Nóci vezényelt és Zita bíráskodott. A vizsgapálya külső szemmel nézve, viszonylag egyszerű feladatokból állt, de aki kölyökkutyát nevel, az tudja, hogy nem könnyű dolog ilyen szintre eljutni az eleven ebekkel, akiknek a figyelme még szívesebben irányulna a játékra, mint kicsit is a munkára. Az én rosszcsont Frodóm is most debütált és 92 pontot ért el, nagyon büszke vagyok rá, hiszen csak két hónapja van nálam és mindössze háromszor gyakoroltam vele eddig. 

 

Az alapszinten rengeteg induló volt, szám szerint 34, csivava-tanfolyamosok, minisek és nagytestűek egyaránt. Dorka volt a főbíró, Saci és Kata vezényeltek, Tina egész nap a hosszú helyben maradásokat felügyelte. Majdnem 3 órán keresztül a kezdőket láthattuk a pályán dolgozni. 

Én időközben elindultam a Rákos-patakra sokad magammal, hogy a nagy hőségben lehűtsük a kutyusokat. Hihetetlen mennyire élvezte mindenki a hűs vizet. Frodó, Kiwi és Jerry először úsztak, és eléggé fel is pörögtek tőle. Emír, Ada, Mangó, Kvarc és Maya is ugrabugráltak a vízben és a két part között, no meg a bedobott ágak után. Hannah-t is beleraktam hűsölni a vízbe, cserébe hazafele belehempergett a sárba, majd a hamuban kapott futó-rohamot, így a fehér Westie-m feketévé változott. Kár, hogy varacskos disznó-kategória nem volt. :) 

 

Időközben elkészült Francii szuper chillije, amiből a kiéhezett csipet-csapat előszeretettel és teli szájjal evett. 

 

A középszinten Lilla vezényelte le a csapatot, és ettől a szinttől kezdve Laci vette át a bíráskodást. Én sajnos nem feleltem meg a minimális követelményeknek Kiwivel, de ez nem szegte kedvemet, inkább jó volt megtudni, milyen szinten is állunk, és miben kell fejlődnünk.

 

A BH kezdő szinten minden klubosnak és bemutató csoportosnak kötelező volt az indulás, de külsős jelentkezők is akadtak. Meg kell említeni Bogyómama-Kati teljesítményét, aki ha nem is a szabályoknak megfelelően, de végre lazán és mosolyogva vezette végig Bogyót, a komondort a pályán, meg is tapsoltuk a végén. Andi külön dicséretet kapott a fejlődésért Lencsivel való munkájában. Sajnos Hannah-val sem remekeltünk, no de lesz még alkalmunk a jövőben.  Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy Jerry ilyen szuperül fog dolgozni és figyelni rám. Még rengeteg munka vár ránk, de ez a verseny adott egy plusz lendületet.

 

A BH emelt szintjén összesen 5 jelentkező volt, 3 közülük Cerbis oktatók, Brigi, Kata, Tücske és Zoli, az ötödik versenyzőnk pedig a miskolci, Cerberos-módszerrel oktató kutyaiskola egyik oktatója volt. A teljesítményükről annyit tudok elmondani, hogy oktatókhoz megfelelő munkákat láthattunk.

Este 8 körül végeztünk, amikor is sor került az utolsó kupák átadására és a második adag chillis bab elfogyasztására a tábortűz mellett, mert eléggé átfagyott már mindenki.

 

A GálPet Shop által felajánlott különdíjat és a NutraGold-hozta óriás Cerbi Kupát a nap folyamán legjobban teljesítő kutya vihette haza, aki nem nagy meglepetésünkre a miskolci versenyző volt; kutyusai biztosan nem fognak éhen maradni egy darabig.

 

6 hónap múlva újra, veletek, ugyanitt, III. Cerberos kupa! Addig is jó pihenést és felkészülést kívánok mindenkinek!

 

Írta: Viki
süti beállítások módosítása