Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

2011. április 2-3.

2011. április 14. - CoraIvy

„Egy kutya, ki létét az embernek szentelte és minden rosszkedvét elemésztette, nem érdemel mást, csak ragaszkodást. Szeretetet és megbecsülést, figyelmet és törődést. Egy kutya, kinek szíve örült, hogy hazatalált, nem talált mást, csak csalódást. Bizalma megmaradt, és várja az új gazdikat, kiket szerethet és vidíthat, és életük jóra fordulhat. Elmondaná a kutya, hogy végre ez lett az otthona...” (írta: KisPisti) - ez mindent elmond arról, ami hétvégén Zoéval történt, csalódott, és keresi az új otthonát.:(


Sűrű könnyekben, nevetésben, dühben, munkában gazdag hétvégénk volt. Tanfolyamot kezdtünk, huszonöt az alaposunk, tizenkettő a minisünk, tizennégy a közepesünk, alig fértek el beiratkozáskor a fenti pályán. :)

A mostani alapról csak Diego lett szocira irányítva, mindenki másnak kezelhető az agressziója. Pedig van jó pár necces kanunk. Akad összevert félelem-agresszívünk, ifjú domináns terrierünk, öreg alfa keverékünk, szétpörgött vadászkutyáink, Illatos útról mentett bizonytalan vizslánk, sokszor műtött bullmasztifunk, félős bizalmatlan pásztor-keverékünk, … és még sorolhatnánk, nagyon válogatott a csapat. A vasárnapi összeengedésnél volt is rohanásunk, de a kutyáktól még egy morgás se hangzott el, sikeresnek nyilvánítom az energiáinkat.:)

Bh-n visszakaptuk a nagy pályát, így újra tudunk párhuzamosan dolgozni a vezénylések mellett. Szocin megint sok az új kutyánk, elkeserít, hogy más kutyaiskolákban mennyire nem tudják kezelni a problémákat.:( Nem értem, miért kell a kutyákat beskatulyázni és egy-egy sémát rájuk erőltetni? Kíváncsi lennék, mit mondtak volna Igorra, a pit-angol buldog keverékünkre, aki az életét a sötét pincében élte és harcra trenírozták. Akinek a világ teljesen új és félelmetes, de a kutyákat ölni kell. És nini, a gazdinak egy hét alatt elkezdett kezelhetővé válni a lakótelepi séták alatt, és nincs ebben semmi trükk, csak az, hogy mindenkinek más és más rehab program a megfelelő, csakis személyre és kutyára szabva adjuk ki a feladatokat.

Szombat délután állatvédő klubos megbeszélés is volt, végre jó volt az idő, így kint a sulin tartottuk. Volt is mit megbeszélnünk, de vasárnap folyt.köv. a kényesebb kérdésekben.

Este a nagy megbeszélés után jöhetett a nagy megríkatás. Renikének, Zolinak és Pistinek ünnepeltük meg a szülinapját. A Nagy Ember bőrkötéses meglepetésétől és kommentjeitől jó páran potyogó könnyeiket törölgették.

süti beállítások módosítása