Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

"It's been a hard day's night"

2011. február 25. - CoraIvy

"...and I've been working like a dog" - este hazafelé ez a Beatles-dal jutott eszembe... Jó kis rohangálós napunk volt, amely "Cora-nap" is volt egyben, mert elég sokat szerepelhetett ma, amit mindig nagyon élvezni szokott.

Délelőtt a Hárslevelű Óvodában jártunk a felelős kutyatartásról és a kutyás balesetek megelőzéséről játékos előadást tartani a kicsiknek. Úton az ovi felé Cora teljesen be volt zsongva, hogy "kivételezés van", az 5 kutyám közül egyedül csak ő tartott velem. Ez csak tovább fokozódott, amikor észrevette, hová is érkeztünk. A gyerekek és az óvónénik is nagy örömmel fogadtak minket, a kicsik nagyon ügyesek voltak. Olykor meglepődöm, mennyi mindent tudnak és megértenek már...

Az interaktív előadás után 1 perces engedelmes bemutató meg a kutyás trükkök következtek, főleg utóbbi mindig osztatlan sikert arat. A végén pedig jöhetett a várva várt kutyasimogatósdi. Ez eleinte fegyelmezetten történik, körbe megyünk a kutyákkal a helyükön ülő gyerekek között, de aztán a végére általában felbomlik a rend, főleg a bátrabbak megrohamozzák a kutyáinkat egyszerre öten-tízen, míg végül egy zsibongó, kicsit rohangálós-hadonászós-visongós-kutyát pórázon sétáltatós-örülős gyermekgombolyaggá válnak, átragasztva kutyáinkra is a lelkesedést. Ezen a napon először tartott velünk Saci és Face, akik remekül helytálltak a "nehezített körülmények" közepette is. Köszönettel tartozom még Lacinak, aki gondoskodott a felszerelésről és Mayának, aki vállalta a fotózást, és remélhetőleg hamarosan ő is csatlakozik oktatócsapatunkhoz.

 Ezután rohanás következett a városban elintézendők ügybén, majd siettem haza, hogy összekészülődhessek a délutáni "Nagy Eseményre". Engedélyt kaptunk, hogy néhány szép, okos és barátságos kutyát magunkkal vigyünk, így Corának megint kijutott a jóból.:-)

A "Nagy Esemény" pedig, amelyért oly régóta (2009 végén született meg az ötlet) és oly sokat dolgozott a Cerberos Állatvédő Egyesület, az Állatvédőrség megalakítása a Fehérkereszt Állatvédő Ligával és az Országos Rendőr-főkapitánysággal közösen. A hivatalos együttműködési megállapodás aláírására az OITH Magyar Bíróképző Akadémia Deák Ferenc termében került sor. Az aláírók: dr. Urbán Zoltán r.alezredes (dr. Petőfi Attila r.dandártábornok képviseletében), Szilágyi István a Fehérkereszttől, dr. Czerny Róbert, civil állatvédelmi ombudsman és persze Cerbipapa. Jelen volt még dr. Szili Katalin országgyűlési képviselő mint az Állatvédőrség fővédnöke, továbbá dr. Szelei Pál r.alezredes és dr. Tahóczki Anita r.alezredes az ORFK Gazdaságvédelmi és Pénzügyi Ellenőrzési Osztályáról. Anitának itt is szeretnénk megköszönni a közreműködését, az ő lelkeséde és kitartása nélkül sem jöhetett volna létre ez a mai nap. És persze ott volt sok-sok Cerbis, a kutyák: Rumli, Heléna, Ödön, Lili, valamint (a teljesség igénye nélkül) Nógrádi Bence, Zana Monci, Márton Attila mint a MEOE ügyvezetője, Schrott Péter mint a Tűzmadár zenekar frontembere (neki nagy-nagy köszönet az Állatvédőrség számára írt szuper zenéért), néhány kedves Gastroyalos ismerősünk és persze a média képviselői.

Czerny Robi megint sokat beszélt, de azért mi nem unatkoztunk, a kutyák meg produkálták magukat. A ceremónia végeztével elbűvöltek mindenkit, szerintem a büfé nagyobb részét ők fogyaszották el.:-)


 Az eseményről részletes beszámoló a Cerberos Állatvédő Egyesület honlapján olvasható, és továbbra is várjuk önkéntesek, állatvédő szervezetek jelentkezését az Országos Állatvédőrségbe az allatvedorseg@cerberosegyesulet.hu e-mail címen.

Hogy miért is csináljuk mindezt?

süti beállítások módosítása