Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

2010. 12. 04 - 05.

2010. december 26. - RumlisDorka

Szombat

Kutyákkal felpakolva hajnalban indultunk. Van egy új szerzeményünk is, Deli lett a neve, egy csont és bőr, alultáplált, koordinációs problémás egy éves törpe terroregérke, Nóci állatorvosánál adták le az ebecskét, mi pedig „ideiglenesbe” fogadtuk, de mivel a többiek nagyon jól fogadták, így elég hosszú távú ideiglenesnek nézünk elébe... :)

Kint a sulin metsző hideg volt, alapon is csak rövid fektetéseket csináltunk, nem hiányzik senkinek, hogy a lakás melegéhez szokott kutyák jól felfázzanak. Inkább mozgattuk a gazdikat is, és az engedés is több volt, had játszanak az ebek. A mi kutyáink is a járó autóban melegedtek, és mit tagadjam, én is szívesen becsüccsentem volna melléjük.

A klubosok hatalmas sétával próbálják átvészelni a hideget, 11-kor, amikor véget ér az óra, az átfagyott csapat 2-3 órás sétára indul a környéken. Iszonyatoan jó látni a 30-40 kutyát, ahogy zaladgálnak a szakadó hóban! Ezért megéri fagyoskodni! :)

Bh-n MágusEszti jóvoltából forró teát és hidegtálat reggeli-ebédeltünk. Bevittem a három pinschert is had mozogjanak, volt is fejkapkodás mindenkinél, aki még nem tudott Deliről, hisz az új cseppem Odi ikertesója, és ráadásul Kukac ruhája is volt rajta, és naná, hogy nem értették mért látnak kettőt mikor nem is ittak... :)

Szocin négy harcimarci volt, így tudtunk engedést csinálni. Persze nem azonnal engedtük össze az agresszorokat, előtte kicsit gyakoroltuk a szituációkat, és utána a terület négy sarkába küldtük a gazdikat az ebekkel, és pórázról le, és jöhetett a kutyák reakciója. Gringó először lett elengedve, így kutyák közt, és természetesen első nekifutásra Bagírának akart rohanni, gyorsan lebeszéltük róla, és ez annyira jól sikerült, hogy pár perc múlva, mikor Jäger 2m-re odaült elé, eszébe sem jutott a másik kannak nekimenni. Gringópapa kikerekedett szemmel, hitetlenkedve nézte, a mindenkinek nekimenő acsarkodó pitjét. Mindenre gondolt csak arra nem, hogy az első engedésnél a kiskutyája egy kis rábeszélés után a terület közepén nyugodtan pihen, miközben még 2 kan és 1 szuka ott van körülötte.

Szoci után még a 3 pit és 1 staff kapott egy kis élelem megtagadást, és utána irány volt a Rottenbiller, az év utolsó Állatvédő klubjára.


Vasárnap


A vasárnapunk nem sokban különbözött, hideg volt. Pfújjjjjj!

Őrző védőn fagyott kézzel próbáltam a pórázt tartani, hisz kesztyűben nem lehet kutyázni, ez köztudott. Balázsunk most Lejlike szájába nyúlt bele, még mindig nem tanulta meg, hogy a kutyákat tisztelni kell. Árchi kivételesen most vasárnap volt velünk, így ő is kapott fogást.

Alapon a kicsit hosszabb helyben maradásokat próbáltuk gyakorolni, de a hideg ellenünk harcolt, de így is eredményesek tudtunk lenni.

Bh-n megint forró teáztunk és hidegtálaztunk, Zsizsu egyszer végigment a pályán, de mivel jelenésünk volt egykor a fenti pályán egy kis továbbképzésre, így hamar felmentünk.
Szocin megint csak egy kis szituáció után engedés volt. Bagíra nem bírt a vérével, mondjuk nincs min csodálkozni, hisz felbolydult a családi hierarchia, erős vezérkétlábú csatlakozott anyagazdihoz.

Szoci után irány volt haza, kellett a felmelegedés.

Írta: Tina

süti beállítások módosítása