Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Vizsgafelkészülés, állatvédő klub, és persze a nagy megmérettetés

2010. november 15. - RumlisDorka

Szombat

Nagyon hajnalban keltünk és indultunk, fél hétre kint kellett lenni a sulin. Fél nyolctól erőnléti gyakorlás volt, egyre szebben tudunk együtt rohanni, ami nagy szó, ha Balázs lábhosszát nézzük…

Alapon az utolsó gyakorlási lehetősége volt a tanulóknak vizsga előtt. Plusz nehezítés, hogy a fölső pályán voltunk, ami a kutyák számára teljesen idegen terület, ez a helyben maradásokon meg is látszódott. Laci bemutatta Árchival, hogy milyennek kell lennie a pályamunkának a vizsgán.

Bh-n a minipályán voltunk, hogy a minisek szokták a vizsga területet. Brúnóval, a 6 hónapos németjuci babával dolgoztam először, Kata próbált Remivel dolgozni, de a kutya már annyira fáradt volt az egész napi egrecírtől, hogy inkább lerakta pihenni. Gyorsan felajánlottuk neki Csengét, élmény volt nézni őket, Kata nem hagyta magát becsapni, az ártatlanul pillázó csepp ebecskétől nem olvadt el, mindent pontosan megkövetelt.

A minsek is szépen dolgoztak, meglepő módon csak pár hiba csúszott be a hosszú helybenmaradásokba, de ha így teljesítenek a vizsgán, senkinek sem lesz gondja holnap. Zsizsunak is egyre jobban megy a vezénylés, ugyan először ki kell számolnia, hogy ha figyel a lépésszámokra, akkor hány lépéssel előbb kell szólnia, hogy a tanuló éppen akkor forduljon… de a végére nagyon szépen belejött! „...-5-6-7-8-háááátraarc!”

Dorka a szoci előtt hazaszaladt, mert este az 5 éves érettségi találkozója várt rá, és hát, elég zűrösen festett délelőtt, kicsit rendbe kellet szednie magát a nagy este előtt.

Szocin jött egy új eb, elméletileg csak kutyákra agresszív, de első mozdulatára nekirontott Lacinak, gyorsan letörtük a szarvacskáját. A másik újdonsültünk egy beagle fiúcska, aki ugyan úgy, mint Jerry, védi a családot mindentől és mindenkitől. Ők is megkapták a házijukat. Félős szocin Nóci és Balász magukra maradtak, szerencsére azonban az újak is egészen jól vették sz első akadályokat, szépen lehetette engedést csinálni, minden komolyabb gond nélkül megúszták.

Laciék szoci után elmentek megetetni magukat a németjuhászokkal, mi pedig felmentünk Állatvédő klubra. Megint hosszú és dolgos év vár ránk, talán még jobban, mint idén. Fel kell kötni a gatyónkat lesz újság, könyv, oktatások, tanfolyások, és még sorolhatnám.
Majdnem nyolc volt mikor elindultunk haza.
 

Vasárnap

Hétre mentünk megint a sulira, elő kellett készülni a vizsgára, volt tanuló bőven. Mire megérkeztek a vizsgázók gyártottunk még sorszámokat, mert amennyi van az a felének nem volt elég , kikészítettük a vizsgalapokat, tesztlapokat, tollakat, mappákat, hogy minden a lehető leggördülékenyebben menjen.

A sorszámhúzás és a vizsgalapok megfejelése után a 10 közepes levonult az alsó területre, hogy míg az alaposok tesztet írnak, addig ők akklimatizálódjanak. Az elméleti tesztre 10 percük volt a tanulóknak, mikor mindenki végzett vele, levezényeltük a 30 alaposunkat a vizsgapályához. És kezdődhetett a vizsga.

Itt kérek a 40 vizsgázótól elnézést, hogy nem emelek ki senkit, de mentségemre legyen mondva, hogy ekkora létszámnál lehetetlen is végigmondani mindenkit, és amúgy is én a teszteket javítottam :-P.

De így is mind a 40 sikeres vizsgázónknak HATALMAS GRATULÁCIÓ!!!

Képek a vizsgáról

Kettő előtt fejeztük be a vizsgát, gyorsan aláírtuk az okleveleket, és felmentünk az ünnepélyes kiosztásra, és nem utolsó sorba a mennyei gulyáslevesre. Itt is csókoltatom a szakácsnék kicsiny kacsóit, én csak két tányérkával falatoztam belőle.

Nem maradhattunk sokáig, még Etyekre kellett kutyáért mennünk, útközben, pedig Biatorbágyon életem legnagyobb futásait rendeztem, egy az út közepén kamikázézó boxerfiú után.

Írta: Tina & Dorka

süti beállítások módosítása