Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

2010. szeptember 4.

2010. szeptember 11. - RumlisDorka

A hideg időre és Bones babéziájára tekintettel otthonalvás volt. A reggelt bemutató-gyakorlással kezdtük, készülni kellett a vasárnap délutáni szereplésre. Mi csak a második gyakorlórészre álltunk be, rendezni kellett az ebeket, és magunkat.

Alapon a fektetés volt a feladat, én folyamatosan kirohangásztam az autóhoz pisiltetni a nagyfiút, így a többiekre maradt az okítás oroszlánrésze, de asszem érthető a lógásom. Az imizol erősen vízhajtó hatású, így kellett a folyamatos folyadék utánpótlás, és ürítés felügyelete. A tanulóink közül csak Brúnónak és Fügének okozott nehézséget a behódoló testpozitúra. Brúnónál egy kis parforce segített, de ezt Fügénél, a porcelánlelkületű vizslakisasszonynál nem lett volna eredményre vezető, itt léptem én a képbe, mikor már Nóci éppen majdnem feladta a harcát, könnyű dolgom lévén, hisz 22 éve vizslával élek, no jó némettel, de azért van a családban lepkelelkű német vizsla kisasszony, és tudom, hogy kell az eszükre hatni, így Füge is gyorsan beadta a derekát és duzzogva fekve maradt.

A minisek hihetetlen sokat fejlődtek az elmúlt 2 hétben, a fektetéssel sem volt semmi komolyabb probléma, egyik sem akart sem minket, sem a gazdáját megenni. Mozsó csivavánknak akadt egy kis gondja, de szerencsére a gazdi pár perc alatt rájött hogyan tudja 2 kilós ebét a földre gyömöszkélni, akit a végén már nem is annyira kellett győzködni, hogy úgy is maradjon! Külön dícséret Fidónak, aki már másodszor járja a tanfolyamot kissé "morgós-harapós-mindenkit megölök" előélete miatt, ám mostanra úgy fekszik mint az álom! Nem kevés munka áll mögöttük, de azt hiszem nagyon megérte!!!

A bh-t kicsit korábban kezdtük el, hogy mindenkire legyen időnk még a szoci előtt. Anettka, Tüncsi baráti kísérője jót viháncolt a másik kutyájának rontása közben, így parancsba kapta, hogy álljon be Kuszival dolgozni. Rutinosan szivató félbullterrierünk kellőképpen szórakozott Anettkával, mi meg jót nevettünk rajta. Atom, BociEszti új „ideiglenes” törpepinschere kikötődött pórázon az oszlophoz, és jó kis pinscher módjára el is kezdte cafatkákra rágni a kötelékét, természetesen mindezt sikoltozó hisztéria közepette, de Laci gyorsan átkötötte láncra az ebet, hogy anyájának legyen mivel hazavinnie.

Mi bh után felmentünk pár szót váltani a többiekkel, de Bones miatt nem maradtunk „Állatkínzó” klubbon. Siettünk haza a nagyfiúval.

Kivételesen nagyon kevesen maratunk, mindenkinek közbejött valami, de azért nem telt feleslegesen a délután… Átbeszéltük az elmúlt nyár eseményeit, hogy mivel hogy állunk, min hogyan kell változtatni, na és persze számba vettük az igencsak sűrűnek ígérkező ősz eseményeit. Idén sem fogunk ám unatkozni… :-)

Írta: Tina & Dorka

süti beállítások módosítása