Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

HIDEGFROOOOONT!

2010. augusztus 02. - RumlisDorka

Szombat

Hajnalban számunkra kellemes szél lengedezett, végre friss volt a levegő, lehetett aludni, Balázs ugyan ezt kissé másképp élte meg. Őkelmét a friss „szellőcske” sátrastul, két kutyástul, ruhástul, Balázsostul odébb röpítette. Gyorsban lecövekelte az alvóalkalmatosságát, de mind hiába, a szél csak ellene volt, tisztára, mint az óz a csodák csodájában, csak ő a Hiacéba bujdosott és nem a pincébe.
Így kissé morcosabban indult a reggel, kivéve Nóci számára, ő marha jót aludt, mindebből mit sem észlelve. Mi is csak azért érzékeltük Balázsunk katasztrófáját, mert hajnali 4 előtt feltelefonált minket, hogy íziben költözne az autóba. Alaposaink pontosan érkeztek, Laci letolása hatásos volt. A helyben maradás pontosítása volt a feladatuk, és a menet közbeniket tanulták. Balázs a tanfolyam után kissé már hisztisen haza ment aludni, mi még ott maradtunk Miráékkal és Babáékkal az otthoni problémáikat elemezni, és tanácsot adni nekik. Miráék teljesen tisztában voltak, hogy miket rontottak el, így nem esett nehezükre elfogadni az otthoni új szabályokat. BabaHeninek viszont kissé rosszul esett, hogy mitől is olyan bizonytalan a két ebe, és hogy csakis benne van a baj, de belátta az igazunkat. Meg is beszéltünk vele egy otthoni találkozót, hogy a kutyákat saját környezetben is láthassuk.
Bh-n majdnem beszélgetésbe torkollt a munka, de nem hagytam, meg akartam dolgoztatni az ebeinket. Mire mindenkit lemozgattam, már vége volt a szocinak, így csak egy kellemes csevejre ugrottunk fel, mindig van mit megbeszélni a sulival, az egyesülettel kapcsolatban.
Három után visszaslattyogtunk aludni, Laci még nem tudta, de meglepetés buli volt készülőben, természetesen neki, vasárnap vénült egy évet, és erről szűk körben meg kellett emlékezni. Öt után Dorka telefonjára ébredtünk, megint nem indult az autó, így a tortafutárkodós meglepetésbelépője kezdett dugába dőlni. Megnyugtattam, hogy semmi pánik, jöhet a B terv, ő csak arra koncentráljon, hogy ne ragadjon a balcsin. Hívtam is Tücskét, hogy a bevásárlás reá maradt. Eközben Laciék visszaszállítmányozták Árchit, és az esti sütögetéshez bevásároltak. Mivel még mindig tornádóközeli szellő fújdogált, a tűzrakást elnapoltuk, rácsos grillezés volt a menü.
Tücske és Laciék egyszerre érkeztek vissza, mindent szépen előkészítettünk a grillpartihoz, és elkezdtük a vacsigyártást, Tücske alibiből kirakta Tücskét a kocsiba és belibbent a tortával és a bárzacsival. Volt is meghatódás mikor Tücske elkezdte a háta mögött énekelni a boldogszüliiinapoot. Vacsiztunk, pezsgőztünk, és közben befutott Renike is. A buli többi része szokás szerint maradjon csak az ott lévők titka.
 

Vasárnap

Szakadó esőre ébredtünk hajnalok hajnalán. Én hősiesen kirohantam beszedni a kint maradt kajákat, ruhákat, miegymásokat. KisPistit elöntötte az ár a sátrában, így most ő menekült be a hiacéba kutyástul.
Alapkor is még szakadt, a tanulok jelentéseiből, szinte csak a suli környékén esett, mert a belvárosból, vagy Budáról indultaknál még a napocska is bontogatta sugarait. Szentendrén meg egyenesen pólós meleg volt. Nekiálltunk ugyan az oktatásnak, de két etap után, mire a lakásebek remegős kocsonyává ázódtak, rájöttünk, hogy teljességgel reménytelen a helyzetünk, az eső nem akart szűnni. Így mindenkit hazaküldtünk, nem hiányzott egy jó kis megfázás a didergő kutyáknak.
A saját ebeket a lakókocsi melegében hátrahagyva felbattyogtunk meglesni odafent milyen a helyzet, de a közepesek is feladták a harcot. Laciék elmentek kv-ért, szépen kollektíven szétázva, dideregve megittuk a hideg serkentőt, és vártuk az elvetemült tanulókat. Akadt is egy ovis, aki elment egy nagyot sétálni a kiskorúval és utána haza is ment. Szocira is csak BagiraAndi jött. A kutyákat az autóban hagyta, és odacsüccsent beszélgetni hozzánk.
Még egy darabig fázattuk magunkat, jókat nevetgéltünk, utána mindenki hazament megszáradni, melegedni.

Dorka kommentje: tessék, hazajövök és egy darab tanuló nincsen a sulin! (Tisztelet annak a pár alaposnak, akik még így is bevállalták a sulizást és persze Katának és Briginek, akik pedig a szakadó eső ellenére is hősiesen gyakoroltak a klubon a Cerbi-kupára!)

Írta: Tina

süti beállítások módosítása