Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Bh-s edzés Csepelen

2010. április 05. - CoraIvy

Felkészülés a vizsgára idegen terepen
   
    Csütörtök, különleges nap volt a bh-saink számára. Kimentünk a csepeli kutyaiskolába, a vizsga helyszínére gyakorolni, szokni a pályát.

     Mi 1 órával korábban értünk oda, kivettük a fiúkat legelni. Szó szerint. Mindhárom kukacos eb nekiállt a friss füvet rágicsálni.

     Megérkeztek Kosztiék, a csajok telefonáltak, hogy jönnek, csak dugóban állnak. Legnagyobb bánatunkra MágusEszti nem tudott jönni, széthullott alatta az autója. Pedig Mágus pont ebben a kutyasuliban találkozott először Esztivel és a családdal. Az iskola vezetői a tenyésztői. Ez pont nem protekció lesz Esztiéknek, hanem nehezítés, őket tuti, hogy sokkal kritikusabb szemmel fogják nézni.

     Mikor Attila, a suli vezetője megérkezett, bementünk a területre. Koszti kezdett megfeszülni, Borka a farkincáját teljesen maga alá csapta. Laci elküldte őket kicsikét ismerkedni a pályával, közben befutott Barbi és Honey, majd Zita, Zitapapa, Zitababa, Mokka és Filip. Kezdhettük a gyakorlást.

     Koszti kezdte, majd jött Barbi, utána Zita. Hááát, ilyen széthullottnak, dekoncentráltnak még nem láttuk őket. Attila segítségképp „lebírálta” őket. Le a kalappal a nagy ember előtt, finom volt és nőies, idegroncs tanulóink szinte alig kaptak a munkakutyások kaktuszos modorából. Mi Balázzsal a padról néztük, hallgattuk az egészet.

     Bh-saink lekuporodtak mellénk, és végignéztünk egy pár csepeli tanítványt. Volt köztük rotti, belgajuhász, mali (Attila saját ebei), egy pitt fiúcska – Balázs tapsikolva, visongva élvezkedte végig a harcimarci munkáját. És utána jöttem én a gyermeki izgalommal – behoztak egy fekete – cser törpe pischer kicsilányt. Egyből elkezdtem a munkáját összehasonlítgatni Odiéval, megállapítottuk, hogy enyémkutya sokkal pergősebb, pattogósabb. Fajtaörörmöm akkor vált teljessé, mikor belibbent a törpeegerek óriás változata – egy gyönyörű dobermann leányzó.

     Már ránk sötétedett, mikor Koszti kérdezte, hogy lehetne é menni még egy próbát. Attila rábólintott, mikor pillázva tolmácsoltam kérésüket. A második körben mindenki már feloldódva, gyönyörűen dolgozott. A nagyember ellátta őket menetközben pár jó tanáccsal.

     Este nyolc után elindultunk haza. Jövő csütörtökön folyt.köv. Jövünk megint gyakorolni, szokni a területet és a munkakutyás stílt.

süti beállítások módosítása