Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Katalán klubos bemutató és persze suli

2010. március 22. - CoraIvy

Új kiképzőtanonccal bővültünk, és Laci fantasztikus elismerést kapott!

 


    Reggel nehezen ment a kelés, mivel pénteken kicsit elhúzódott az állatvédelmi megbeszélés. Negyed nyolcra volt a randi megbeszélve a sulin Tüncsivel és Balázzsal. Cseppet késtek, de sebaj, addig kiválogattuk a gumikat az ebeknek, felszerszámoztuk őket, és mehetett a séta. Dorka munkából jött, úgyhogy tudtuk, hogy késni fog. Nyolcra befutott az összes bemutatósunk, de a próba csaknem tudott elkezdődni, mert Lacinak folyamatosan beszélőpartnere volt. Jött egy jányzó, egy másik suliban - amit nem nevezünk nevén – elvégezte busás pénzért a kutyakiképzői tanfolyást, de kutya közelébe nem engedték, mondván előbb végezzen el még alap-, meg középhaladó tanfolyamot is, még több-több pénzért. Véleményezésem roppant enyhe lesz: furi cseppet a hozzáállásuk. Úgyhogy van egy új tanoncunk – ingyé!

    Mikor megérkezett Dorka nekiálltunk végre gyakorolni, Laci még mindig csak beszélt és beszélt, úgyhogy dublőrt fogadtunk helyette Tücske személyében. Összerántottuk a koreográfiát, és irány volt a karakán klub kiállítása. 10-kor volt a megnyitó, előtte jöttünk mi. Az engedelmes jól sikerült, pedig még zene se ment alatta, együtt mozgott az egész csapat. Viki hatalmas tapsot kapott Sophie-val. És jött az őv. Volt egy kis félsz bennünk, hogy a sok kutyát kordában tudják é tartani a gazdáik a körön kívül, de le a kalappal. Ödönnek megint óriási sikere volt, de Heléna és Archibald munkáját is nagyon megtapsolták. Gábor tolmácsolta Lacinak a cseh bíró gratulációját a segédmunkájáról, azt mondta, hogy régen látott ilyen jó munkájú, mozgású segédet.

    Siettünk vissza a sulira, Dorka kíváncsi volt a miniseire, nem csodálom, jövő héten vizsga. Balázs beszámolt az alaposok munkájáról, a menetközbeniket pontosították, és a helyben maradást gyakorolták aznap.

   Délre befutottak a bh-sok. Jött nekik a sokk. Nincs egy hónap és vizsga. Lehetőségük van kimenni a csepeli sulira és szokni a pályát, és még bírálatot is kapnak, hogy min kell még pontosítaniuk, had szokják a vizsgadrukkot.

    Szocin nagyon sokan voltak, siettünk is fel segíteni a csajoknak. Elengedés közben Dorka mondta, hogy néhányan már jönnének alapra, megérettek rá. Lacival elkezdtük figyelni a potenciális újalaposokat és szoci után lerendeztük őket az alsó területre, lássuk, hogy hogyan viselkednek idegen területen, szájkosár és póráz nélkül. Mindenki átment a szűrésen.

    Mikor már minden tanuló hazament, jöhetett megint a munka. Kommunikációs tréning. Öt órára már mindenkinek zizzgett az agya, úgyhogy Pisti takarodót fújt, folyt.köv. ha az agyunk felfogó képessége újra a régi.

    Nyolcra haza is keveredtünk.

Írta: Tina

süti beállítások módosítása