Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Új tanfolyam!!! :)

2010. február 20. - CoraIvy

Csupa új kezdő, minis kezdő és középhaladó tanulóval büszkélkedhetünk!
  
   Ma jöttek az új alaposok, így nem kellett annyira kisietnünk a sulira, egy órácskával tovább alhattunk, bár így is 4-kor riadóztatott a telegrács.

   Sikerált időben elindulnunk, ez nagy szó, amikor hat négy és két kétlábút kell összerendezni a kertből.

   Útközben felszedtük Brigit és a két ebzetét, majd felcsíptük Balázst meg Steve-O-t. még ki se értünk a sulira és jött az SMS – ne vegyetek reggelit! – hupsz, Tücsi készült valamivel.

   Kint a sulin rég nem látott ismerősbe ütköztem – Alf, az őrzőeb. Mondtam is neki, hogy itt a chiped, öregem a zsebemben, kapsz azonosítót, most már nem veszhetsz el.

   Hatalmasat sétáltunk a furi talajviszonyon, Tücske a műtéte óta először játszhatott végre, anyája egy merő idegben, Laci gyorsan el is terelte a figyelmét, a kutya had élvezze a szabadságot. Séta után jöhetett a meglepireggeli, kocsonyát kaptunk friss kenyérkével, mennyei volt.

   Nyolc után elkezdtek szállingózni a tanulók, Dorka legnagyobb döbbenetére szép számmal jöttek. Az új közepeseink már rutinosan léptek be a területre, megjött Sissy és Sába, Jack a labi-pointer mix, Samu a tacsi-westi mix,

   Az új tanulókat Tücsihez irányítottuk beiratkozni, addig a rohangászó – játszó növendékeket felügyeltük, és közben természetesen figyeltük viselkedésük minden rezdülését. Nagyon árulkodó a kutya...

   Mikor mindenki regisztráltatta magát, kezdődhetett az oktatás. A bemutatkozással kezdtük, ez Laci gyengéje (hihi), kellett a súgás a vezetéknevekhez. Mondjuk, nem értem mit erőlködik, simán mehetett volna: "Tora Lilla, Mézes Dorka, Daemon Nóci, Steve-O Balázs és Ödön" (szegény Zsizsura ráragadt a pudlinév ).

   Lilla levonult a közepeseivel, mi pedig elindultunk a nagy sétánkra, ahol megtanulják a gazdik, hogyan közlekedjenek a kutyával ajtón, sétán.

   Érdekes egyvelegén a talajnak eléggé nehézkes volt haladni. Volt dagonya, jég és víz egyszerre az ember lába alatt. Lassabban is jutottunk előre a szokottnál, de szerencsére a kutyák agya gyorsan kapcsolt, hogy amikor nem húzzák a pórázt, akkor még haladni is tudnak, mivel a gazdik is csak akkor mehettek, ha a póráz laza volt. A séta végén jöhetett egy kis rohangászás és játék, majd a behívás.

    Lacival lesétáltunk a terület másik végére, Balázs utánunk eresztette Odinbabát, és utána sorban jöttek a többiek: Andrea és Nubi, Neo, a labimix, Baster a bobtail, Boldi a spanimix, Gini a labimix, Sári a pásztoreb, Tyson a bullmastiff, Nensyke az ifjú bulldogjány és a két felcseperedett ovisunk: Zsömle a labimix, és Zoé a magyarvizsi.

    Alap és közép után jöhetett a BH és a mini, Laci a pályát gyakoroltatta, és a hibákon pontosított, Dorka pedig elvitte az új minis csoportot egy ugyanolyan sétára, amin mi az alaposokkal voltunk. Nya gondoltam egyet, és beálltam Odinnal minizni, ő mégiscsak törpepinscher vagy mifene.

    Séta végeztével Odika elfoglalta méltó helyét Balázs kabátjában, Dorka még beszélt a miniseivel, Reni és Tücsi pedig tartotta az ovit.

    Legvégül pedig jött a szoci, Viki berakta Sophie-t és Steve-O-t  a kocsiba melegedni, Nóci és Zsizsu pedig a klubházba száműzte az Daemont és Liliomot, Ödön az úrpudli pedig egy takaróba bugyolálva pihenkélt Dezső (Anita) ölében, hogy nyugodtan tudjanak a problémás kutyákkal és gazdijaikkal foglalkozni. Mi pedig elindultunk haza, mert sok még a munka, és holnap korán kell kiérkeznünk.

Írta: Tina

süti beállítások módosítása