Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

2009. október 25. Közeledés – állatbarátok és akik nem kedvelik őket

2009. október 29. - CoraIvy

Cerberos nap a Dunakeszi Tesco-nál


 

Írta: Daemon Nócija

A vasárnapi nap nem a szokásos menetrend szerint történt a suliban, ugyanis az iskolánk kapott egy felkérést egy kutyás nap megszervezésére Dunakeszin. Így aki nem tartott tanfolyamot a „törzsgárdából”, mind Dunakeszin gyülekezett. Persze aki ismer minket tudja, hogy legyen szó akár egy sátor felépítéséről akár, akár egy kis szendvicskészítésről, mi jól szórakozunk, most se volt ez másképp:). Hamarosan álltak a sátrak, fent voltak a molinók stb. minden kész volt és el is kezdtek szállingózni az érdeklődők… Tücsi és Kata (a két szervezőnk) szerintem itt már egészen ideges volt a nap lebonyolítása miatt :D Az érkező kutyusok szinte mind nevezve lettek a szépségversenyre, a gyerekek kutyát simogattak, színeztek, a felnőttek tanácsokat kaphattak állatorvosi, kozmetikai és a kutyák viselkedéseivel kapcsolatos kérdéseikre. Az iskola meghívásának eleget tett a Kutya Szövetség és a Magyar Argentin Dog Fajtamentő Egyesület is. 10 órakor megkezdődött a hivatalos program a kutyasuli kisebb engedelmes bemutatójával, részemről beismerem egyet bakiztunk Daemonnal, így ő hamarabb jött be, ezúton is mindenkitől bocsi…, majd a végén néhány trükkel Viki és Sophie előadásában, amiknek, mint mindig, most is nagy sikere volt, főleg mikor Viki a második „adj egy ötösnél” kicsit gyorsabb volt mint Sophie, így sikerült orrbanyomni a kutyáját, majd még meg is jegyezte nekünk, hátha nem vettük volna észre :D :D. De hát soha nem állítottuk, hogy csak tökéletes bemutatót prezentálunk;) Közben Péter Szabó Szilvi is csatlakozott Nick Árpihoz, így hamarosan megkezdődött a szépségverseny is. Szebbnél-szebb kutyusok sorakoztak fel egymás mellett, így nem volt egyszerű dolga zsűrinek, ez meglátszott az eredményeken is, az első három hely mindegyikén holtverseny alakult ki. Közben a suliban véget értek a tanfolyamok és szép lassan elkezdtek megérkezni a többiek is, míg összegyűlt a nagy csapat, addig a program természetesen zajlott tovább. Egy kis beszélgetés után Nick Árpi ismét megmutatta, hogy milyen egyszerű kettétépni egy telefonkönyvet:) mármint neki ugyebár, mert hát most sem akadt olyan földi halandó, akinek sikerült volna utána csinálni:D Beszélgetéseket hallhattunk Péter Szabó Szilvivel, a suli néhány oktatójával, az argentin dog fajtamentőkkel… a kutyák viselkedési problémáival kapcsolatosan számos kérdés érkezett a tanácsadóinkhoz… A szépségverseny eredményhirdetésében segítséget nyújtott Nick Árpi és Ganxsta Zolee is. A legszebb kutya holtversenyben Manó egy havanese és Marcipán a háromlábú német pinscher lett, aki nem csak a zsűri, de a közönség nagy kedvence is volt.

Interjú Péter Szabó Szilvivel:

Az eredményhirdetés után megkezdődött a suli nagy bemutatója. Először egy engedelmest láthattunk, majd trükköket, ízelítőt egy erőnléti edzésből, ahol a gazdik megtekinthették, hogy hogyan lehet a kutyájuk izomzatát és állóképességét könnyen, játékosan fejleszteni. Majd következett a sulink egyik büszkesége a mini kutyás csoport, ahol a suli kisméretű tanulói is megmutatták, hogy bizony ők is tudnak mindent, amit a nagytestű társaik is! Végül a műsort őrző-védő résszel zártuk.

Ezt követően a gyerekek találkozhattak és játszattak egy jót a Mancsos Segítőtársaink Alapítvány terápiás kutyáival.

 

Ez a nap is gyorsan eltelt, mi is és a kutyáink is egy kicsit elfáradtunk, de nagyon élveztük az egész napot. Tücsi, Kata, Dorka fellélegezhettek, ügyesen megszervezték a programot! A többségnek volt ideje enni, ráadásul egy szupi szendvicsest találtak nekünk Lilláék, így zárásképpen a csapat fele még benyomott egy burgert, közben a molinók alatt egyre több kutya lett beültetve, így aztán jött az ötlet, egy gyors csoportkép a kutyáinkról, hát igen, néha nem teljesen vagyunk százasok, de ezt már a környezetünk igazán megszokhatta:P

 

Köszönjük mindenkinek, aki eljött és részt vett ezen a napon! Reméljük lesz még néhány ilyen vidám rendezvény, ahol találkozunk:)

Kisbemutató:

Őv:

És, amikor a gazdik bohóckodnak:

süti beállítások módosítása