Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Tanfolyamkezdős, bemutatós, súlyhúzós, oktatásos zsúfolt hétvége

2011. május 18. - bestiaaa

Szombat

Hajnali fél háromkor már fárasztottam otthon az ebeket, a pecázást mindenki élvezte, két turnusban kicsit gyorsabb volt, és így míg utazunk a suli felé, mindenki pihegett a Hiace-ben.

Háromnegyed hatkor már a sulin folytattuk az edzést, Árész, Heléna, Fritz megkapta a gumiját, és irány volt a puszta, a többiek pedig Lacival pecáztak, míg a bemutatócsoport meg nem érkezett.

Fél héttől egy gyors gyakorlás a délelőtti bemutatóhoz - igen, több bemutatónk is volt szombaton, a délutánit majd Isaszegen hozzuk össze, hisz a csapat nagy része már reggel óta kint képviselte az egyesületet és a sulit a Súlyhúzó Európa Kupán.

Hétre jöttek az új és nem annyira új tanulóink, közepesek, minisek és alaposok is jöttek szép számmal. Alaposaink igencsak válogatott csapatnak tűntek, de majd a vasárnapi engedésnél minden kiderül. Vannak domináns és félős szukáink és kanjaink is. A kinti sétán gyorsan felmértük a gazdi kutya párosokat - kapcsolatukat, kitartásukat, engedékenységüket, megszokásaikat, ……

      Háromnegyed tízkor indultunk a Vágóhíd utcába, a rendőrökhöz, az első bemutatóra. Nagyon fülledt volt a levegő, így sem erőnlétit, sem a teljes őrző-védő bemutatót nem adtuk elő, vigyázni kell a kutyáink egészségére, nem hiányzik egy hőguta!

     Ahogy befejeztük a rendőröknél, levizeztük az ebeinket, bánja kánya, hogy összevizezik a verdákat, de túlélik az utat Isaszegig, irány volt az agárpálya.

Mire mi kiértünk, már javában zajlott az ügyességi verseny, utána jött a szépségverseny, közben a pályán már ment a súlyhúzás is, ekkor még az „alacsonyabb” súlyoknál tartottak, így a nagy favoritok még a légkondicionált utánfutóikban pihentek.

Kisebb csúszással tudtuk kezdeni a bemutatót, addig a versenykutyákat pihentették, így mindenkinek a szeme ránk szegeződött. Hatalmas sikerünk volt a kockafejűkutya gazdák körében.

 

Ahogy mi végeztünk, folytatták a versenyt, a következő pihenőidőben ketrecharc bemutató és verseny volt, a felnőttek bemutatták a sportot, a gyerekek pedig egy versenyízelítőt adtak a közönségnek.

Valami nagyeszű barom kirakott három kölyökkutyát az autóút szélére, ha már úgyis kutyás rendezvény van, hátha összekukázzák őket. Egy négyhónapos és két 3-4 hetes kiskutyát vadásztunk össze az autók alól. A négyhónapos – Felni a.k.a. LoveLove – ment Pistiékhez, az egyik párhetes – Robin Hood – Pankához, a másik kicsit Monciék helyezték biztonságba.

Mi este fél nyolckor indultunk haza, akkor még javában zajlott a verseny, 3000 kg-nál tartottak, de a verseny 4100 kg-mal ért véget.

 

 

 

 

         

 

 

 

Vasárnap

A hajnali őv-n még nagyon fáradtak voltak a kutyák és a segédek is, így 20 perc fogatás után mindenki rendesen lepukkadt.

Zita felment tesiórát tartani, hogy a túlpörgött családi kedvencekkel könnyebben bírjanak a gazdik az első iskolai engedelmes foglalkozáson. Mi is felkészültünk az első összeengedésre testileg, pályailag és lelkileg is. 18 tanulónk volt a pályán az engedésnél. Rohanás, kiabálás, erőszak és folyamatos kanna-összecsapkodás nélkül egy új módszerrel pikkpakk rendet vágtunk a renitens magamutogató kutyák között. Innentől minden rendben zajlott, minden kutya tudta, ki a főnök a pályán, nyugodtan tudtunk az oktatásra koncentrálni. Behívás után még egy elméleti előadást is tartottunk kutyás etikettből és falkavezérségből.

Bh-n direktbe egymással szemben dolgoztunk, folyamatos zavarással, hangos vezényléssel.

Szocin nagyon sok új kutya érkezett, nekik az első foglalkozáson elméleti oktatást tartottunk otthoni viselkedésből, amit a héten be kell tartaniuk, a másfél órás foglakozás, közel három órásra kerekedett, de mindenkivel sikerült rendben foglalkoznunk.

Háromtól pedig jöhetett az Állatvédőr oktatás. Megint annyian jöttek el, hogy két csoportra lettek osztva a leendő Védőrök. Az egyik területen Nógrádi Bence tartotta a kommunikációs tréninget, a másik pályán pedig Habony János tartotta az önvédelmet.

   

 

 

 

 

 

 

Az előadások után rendet raktunk a területeken és beszélgettünk még egy kicsit. Hét után indultunk haza.

Tina

süti beállítások módosítása