Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Biztos eljön...

2016. január 12. - cerberoskutyaiskola

biztos.jpg

Joó István

Biztos eljön...
Mikor becsukódott az ajtó, még minden olyan volt mint régen. Az elcsendesült kis családi házban ő maradt egyedül. Lassan a helyére ballagott és leheveredett. Közepes, szürke amstaff kevi volt, elmúlt már négy éves. Szundikált, közben néha a bejárati ajtóra sandított. Biztos jön nemsokára. Úgy szokott az lenni. Igaz, nem volt jó gazdi, néha elfelejtett enni adni neki, előfordult hogy bele is rúgott. De a kutya szerette. Évek óta szolgálta töretlen hittel. Hiszen ő a gazdi. Nemsokára nyílik az ajtó, és eljön. Talán ad enni az udvaron álló kopott lábosban. Csendesen teltek az órák. Este lett, és maradt a csend. Biztos eljön, gondolta és inni indult. A tál üres. Végigjárja a romos lakást, vizet keres. A wc csészében talált egy keveset, ivott és megint leheveredett. Éhes is volt, de azt már megszokta.

Biztos eljön. Nézi a mozdulatlan ajtót. Lassan döcögnek az órák. Telnek a napok. A szomjúság vágy dühe feltépeti vele a wc csészét. Az a pár csepp mocskos víz hamar elfogyott. Nyelve feldagadt, szája sarka felrepedt. Aztán lázas lett, remegés verte végig a testét.

Biztos eljön, nézett szomjúságtól véreres szemével az ajtóra. Nem hagy itt. Nem hagyhat itt. Látása a kiszáradt szemeivel már nem működött rendesen. Ment volna halálosan szenvedő szomjúságában tépni az ajtót. Ott van mögötte a nedves, hideg enyhet adó víz. De eszébe jutott a gazdi. Az ajtót nem szabad. Egyszer régen már kaparászta, és a gazda belerúgott. Azt nem szabad. Múltak a gyilkos órák. Még egy nap. Még egy. Gyengül. Biztos eljön. Hasán csúszva a bejárati ajtóhoz kúszik. Aztán a hirtelen elszáll a fájdalom. Utolsó gondolata megreked a közönyös ajtó előtt.

Biztos eljön... Aztán már nem mozdul többé.....

Mai nappal a Cerberos Állatvédő Egyesület állatkínzásért feljelentett egy kistarcsai kutyatulajdonost, mert kutyáját bezárta egy lakatlan házba, ahol az állat iszonyú szenvedések között szomjan halt.

Testét tíz centire találtuk meg az ajtótól.

Várt valakire.

süti beállítások módosítása