Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Újra indul a blogunk! :-)

2012. április 17. - RumlisDorka

Hála Mayának, újra elkezdjük (folytatjuk) a Cerberos Kutyaiskola blogírását! Olvassátok szeretettel!

Szombat

Emésztgetjük még ezt a szombat reggel 7 órai bemutatós gyakorlást. De mi ez a téli hidegekhez képest... :) Egy akkori órán a mínuszban jöttem rá, hogy ezt tényleg csak szívvel lehet csinálni, és persze a fanatikusság sem árt. De a legjobb, hogy nem vagyunk egyedül. Ma reggel a délutáni bemutatóra készült a csapat amit a Bókay kertben a kutyás napon mutattak be.

Egy órával később a csapat már a klubon gyakorolt a kupára. Május 12 Cerberos Kupa! Senki ne felejtse el. Irányváltások és csoportkerülés. A szédületes élmény nem maradt el. Vagyis nálam megvolt mikor a kannát kellett kerülgetni :) Hosszú helyben maradás szerintem nagyon jól ment a kutyáknak! Szünetben sikert aratott a pattogós milka csoki :) Szerintem a csapat kedvence. Kivéve Tinát. De ő is kapott ám belőle, vagyis a hangjából BH-n. Bármikor lehet nekünk hozni, nem fogjuk visszautasítani.

Na egy kis lazítás után gyorsan váltottunk frisbee edzésre. Zsizsu és Lili, Zita és Cora, Noémi és Lujza és mi Emírrel gyakoroltuk az egyperces távolságit. Meg a dobástechnikákat. Azt hiszem még sokat fogunk gyakorolni :) Dorka Skyleval és Tyrával a free számukat. Hétvégén verseny van! Sok sikert lányok! Szociztuk a bull típusúakat hiszti ellen. A kanna hiszti ellen is jó! Még a leghisztisebb Emír is tudott csendben (na jó kicsit nyüszítve) várnia sorára.

Az edzés után elmentünk egy levezetősétára. Ez most nem volt olyan hosszú mert kezdődött a BH. Eső miatt kevesen voltak így az ott lévő kutyákkal elkezdtünk labdázni. Milka papa nagyon ügyesen kijött minden kutyával. Mindenkit megfuttatott. Mindenki eresztett és adta neki oda a labdát. Majdnem 2 órát játszott a kutyákkal. Minden gond nélkül. Senki nem balhézott senkivel.

Egyszer csak azt vettük észre, hogy fél 3 menni kellene az alapengedelmes oktatásra. Ma pályát cseréltünk, hogy a minisek is szokják a vizsgapályát. Végig vettük az egész vizsga anyagát. Mindenkinek ment minden. A gazdik nagyon izgultak. De a kutyák így is tudták, hogy mi a feladatuk! Óra végén egy kis beszélgetés, kérdezgetés és persze kiderült, hogy mindenki izgul, és már a pótvizsgát látják a szemük előtt...

A napot egy nagy sétával zártuk. Sokan sok kutyával mint mindig.


Vasárnap

Hmm ez a vasárnap reggel érdekesen indult számunkra :) Én nem értem ki klubra mert nem ébresztett a telefonom. Vagyis biztos igen csak a konyhában.... Így a délelőttöm kimaradt. Mind az ÖV mind a klub. A többiek elmeséléséből tudom, hogy sajnos sok érdekesség kimaradt... Klubon kutyás-színjátszós-activity volt (dupla részes Hófehérke, Harry Potter és a megszelídítendő sárkányok, valamint a svájci frankos hitel és János és Julcsika esete), utána pedig együtt vett részt az összes tanuló egy igazi cross motoros szocin (Laci nagy örömére :-)).

Bh-ra már kimentünk, de az meg elmaradt a vizsga miatt :) Na nem baj elmentünk sétálni a patakra a kutyákkal. Nagyon meleg volt így ők nagyon élvezték. Coco és Emír mint egy őrült vetették be magukat a vízbe. Freya is megismerkedett a patakkal. Lassan de felfedezi a világot. Első nyár első vizes élmények.. :) Kadar és Zara ...a másik két őrült :) Ők nagyon élvezték egymás társaságát.
Séta közben kiderült, hogy a vizsga nem is 3 kor kezdődik mint ahogy én gondoltam. Hát lehet ez a nap nem az enyém volt... :) Még jó, hogy mi mindig kint vagyunk, így nagyon nem tudunk lekésni semmiről.

Negyed 2 sorakozó, sorszámhúzás. A legutolsót húztuk ki. Mindig szerettem az első között túllelni a dolgon. Most nem kértem h cseréljünk sorszámot. Az előző vizsgán kértem, hogy Emírrel elsők lehessünk. Zsófi Duli párossal kerültünk össze. Ezt így akarták ott fent. Zsófinak sok köze volt hozzá, hogy ezt a tanfolyamot elkezdtük. Az első alkalommal ők nem voltak, amit akkor szóvá tettem neki, és akkor megígérte h onnantól le sem tudjuk őket vakarni. Így is lett. Szóval mi párosunk vizsgázott utoljára. És jelentem ezen a napon újabb tagokkal bővült a Cerbi család! 16 vizsgázó volt a hétvégén, bár ebből 5 en már második vagy harmadik kutyával vizsgáztak :) Mindenki sikeres vizsgát tett. Gratulálok nektek!



Ezt meg is ünnepeltük Tücske finom tarhonyás lecsós bográcsos vacsijával. Nagyon finom lett! Mindenki nevében köszönjünk. És ugye nem meglepő, hogy ezt a napot is egy nagy sétával fejeztük be. :-)

Írta: Maya
 

süti beállítások módosítása