Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

2011. március 19-20.

2011. március 25. - CoraIvy

Szombat

Hajnali érkezés az iskolába, mily meglepő, mi vagyunk az elsők :-P Munkanap volt, mégis szép számmal megjelentünk, gyakoroltuk a bemutatót, kellett is, hisz 10-re hivatalosak voltunk egy iskolai rendezvényre.

Nyolckor indulás a suliról, Laci maradt alapozni, Zoli minizni, klubozni, szocira meg vissza is értünk mi is.

A meghívás egy közeli szakiskolába szólt, ahová nem csak minket, de egy másik jó hírű iskolát is felkértek bemutatót tartani… csak nekik derogált egy ingyenes bemutatót elvállalni (no comment). A XVII. kerületi iskolában a zenés bemutatóval egybekötött felelős állattartás oktatásunk jól sikerült, a 60-80 középiskolás diák figyelmét fent tartani nem egyszerű, de a folyamatos, pörgős oktatással, és a hangnem megtalálásával minden simán ment. Az erőnlétinek persze megint nagy sikere volt, köszönhetően a különösen látványos pecázásnak, a kövön nem is olyan egyszerű ez az ugrálás dolog… :-)

A két "bemutató-szűzünk" is jól teljesített, Viki és Francii(ska) jól állták a sarat.




Vasárnap

Reggel gyorsnak kellett lennünk, séta előtt nem igazán fér bele az őv, de beszuszakoltuk a menetrendbe. Dorka lehozta Skylie-t, hadd szokja a hangzavart, de a gazdija jobban be volt tojva, mint a minilányka. (Azért a gazdi kiegészítené: igazán büszke volt kicsiny kezdő lányára, aki "komoly" sérüléseket okozott a túl bátor segédeknek! :-))

Nyolctól kezdődött a szituációs felmérés, volt botos bácsi, mutogatós néni, bevásárlókocsi, gördeszka és minden egyéb érdekes, zajos tárgypróba. Indulás előtt a tanulók megkapták az instrukciókat a sétával kapcsolatban, és indulhattunk is. Az alaposok, a minisekkel és egy szocisunkkal is meghaladták a harminc tanulót, kellett is a segítség a kísérő oktatóktól. A hévnél vagy négy szerelvényt megvártunk, volt addig élelem megtagadás, és közömbösítés is. A visszafelé úton pedig megkapták a szűk átkelőket, gyalogosokat, részegeket is. Mindenki jól elfáradt a séta végére.

Bh-n jött Portó, a munkakutya iskolában legyalázott másfél éves malinois fiúnk. Újra kell kezdeni nála a képzést az alapoknál, hisz a kölyökkutyát szögessel kényszerítették engedelmességre, így meglehetősen utál dolgozni.

A csivik egyre ügyesebbek, és ugyan az eső miatt a szombati óra elmaradt (fölösleges lett volna a hirtelen beállt hidegben a vizes fűben egzecíroztatni őket), vasárnap nagyon ügyesen szerepelt mindenki! Arthur egyre izmosabb (a végén még erőnlétis kutya lesz belőle), Bambi szépen oldódik, Joey egyre kevesebbet kötekedik, Sziszi már felemelt farokkal jön-megy, Sophie pedig hozza a formáját… ő egyszerűen cuki! :-)

Szocin a folyamatos éles utcai szituációkat csináltuk, a foglalkozás végére beesett Siska is, így ő a mi kutyáinkat kapta meg.

Erőnlétin Cora és Arwen kötelet húzott, Heléna és Fritz pecázott és lógott, Monti és Lencsi pecázott, Zafi és Emir pecázott és kötelet húzott, félős szocisaink lent maradtak nézelődni, Siska pecázott és lógott is, Tücske lógatott, Liliom és Ödön pecázott és lógott, Laci pedig autót szerelt.

Hat óra volt mire elindultunk a suliról, röpke 12 órát voltunk kint.

Írta: Tina (és Dorka csak kicsit írt bele :-))

süti beállítások módosítása