Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Súlyhúzós hétvége 2010. 11. 20 - 21.

2010. december 03. - RumlisDorka

Az előző hétvégének blog írása elmaradt, ne haragudjatok, de a hetem kissé kacifántosra sikerült, Fritz és Laci is lesérült a vasárnapi őv-n, konkrétan elgázolták egymást, és mind a két hapsi éjszakai jajveszékelésétől nem lehetett aludnom, Csengét múlt kedden ivartalanítattuk, így az óta non-stop felügyeletet tartok a művésznőnek, hisz gallérban és feszesre csomózott pólóban is eléri a sebét, pluszban még önveszélyesen állandóan menne birkózni a többiekkel. A hétvégéről csak röviden annyit, hogy megint harminc tanulónk van! :-)
 

Szombat

Hajnali kettőkor keltem, kb két óra alvás, vagyis inkább ájulás után. Négykor már indulunk is sulira, kisebb nagyobb kitérővel. Három ebet felszedtünk útközben, hatra már a Tündinél voltunk, kv-ra be is invitált minket, de nekünk menni kellett, hogy időben kiérjünk.

Héttől bemutató gyakorlás volt, a csapat nagy részén meglátszott az egy hónapos kihagyás, nyolctól erőnléti gyakorlás, kilenctől pedig indult az alapképzés.

Alapon megint több, mint húsz tanulónk van, teli hiperaktív vadász és juhász ebekkel. A múlt héten már megtanulták a sétáltatás rejtelmeit, a falkavezéri tanainkat, a helyes láb mellett ültetést és a helyes pórázkezelést. Most az irányváltásokon, és a hátra arcon volt a sor, mindezt egyhelyben és menet közben is.

Bh-n én dolgoztam Árchival, Helénával és Odinnal, Fritz még mindig kényszerpihenőn van. Laci vezényelt a többieknek, és én eközben csak a pályát csináltam az enyémekkel.

Szocin megint rengetegen voltak, folyamatosan a szituációkra mentünk rá, az új staffunk Jocky, első felindulásból meg akart enni minket, de gyorsan a tudtára adtuk, hogy ki a főnök.

Szoci után felmentünk meglesni a sínes súlyhúzás végét, mi már csak Seriff-et és a két ambullt láttuk, 2900 kg-tól. Mikor mindennek vége volt, még kipróbáltuk Ivy-t, Arwent és Helénát, hogy mit szolnak a 450 kg-hoz, naná, hogy egyikük sem rettent meg a kocsitól, súlytól. (részletes beszámoló a versenyről hamarosan érkezik Zita tollából)

Öt is elmúlt már mikor elindultunk haza.


Vasárnap

Egy cseppet később, azaz háromkor keltem, és naná, hogy alig aludtunk. Most csak a Brigiéket és egy kutyát kellett felszednünk az útón, de így is csak negyed hétre értünk ki.
Héttől őv volt, három segédtanonc lévén, Lacinak jórészben elég volt csak nekik segíteni, de még így is jutott neki kutya.

Nyolctól a minisekkel gyakoroltuk a koreográfiát, ahhoz képest, hogy egy hetünk van már csak én kissé elkeseredtem. A héten sokat kell mindenkinek gyakorolni.

Kilenctől indulhatott a nagyüzem, alapon az irányváltásokat gyakoroltuk menet közben, és jöhettek az ütemváltások is. Laci kiparancsolt a segédoktatóink mellől, had gyakoroljanak egyedül.

Bh-n Árésszal, Helénával és Odinnal gyakoroltam, míg a többiek dolgoztak. A hidegre való tekintettel Laci jól megmozgatta őket. Lógott is a nyelvük a végére.

Szocin Jägerről és Bodyról lekerült a szájkosár, Dominóék, Foltosék, Grigóék ódákat zengtek a kutyákon észrevett változásokról. Háromkor fel kellett volna mennünk kiképzői meatingre, de még fél négykor is a gazdikkal beszéltük az otthoni feladatokat, kevés a másfél óra az agresszorainkra.

A megbeszélésről már sötétedés után, valamikor öt előtt indultunk haza. Asszem ránk fért a pihenés.

Írta: Tina
 

süti beállítások módosítása