Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Oktatás Pencen

2010. november 22. - RumlisDorka

November 19-én, pénteken, a penci általános iskolában jártunk. Reggel 8-tól délután 2-ig folyamatosan folytak az oktatások, ugyanis nem csak 1 vagy 2 osztályban tartottunk felvilágosítást, ahogyan eddig, hanem az egész iskolában, mind a 8 osztálynak. Azt hiszem mindannyiunkat meglepetésként ért, hogy mennyire figyeltek, mennyire érdekelte a gyerekeket a kutyákkal való élet. Nem csak az alsó tagozatosok, de a felsősök is ugyanúgy figyeltek, hallgattak, kérdeztek…

Cora, a terápiás „vér”-pit bull megint hatalmas sikert aratott, Liliom izmait ennyi dicséret azt hiszem még sosem érte, Ada segítségével tudatosítottuk, hogy hiába hasonlít, ő nem farkaskutya, hanem német juhász, Rumli pedig hozta a formáját… ő mindenkit szeretett (főleg akinél étel is volt :-))!

Jól kifáradt a 4 fős oktatócsoport, de sebaj, hiszen ez a nap duplán hasznos volt: nem csak a gyerekek okultak, hanem a váci önkéntesek is, hiszen hamarosan ők is útnak indítják saját felelős állattartási oktatási csoportjukat. Ebben segítettünk nekik!

És akkor a végére pár gyermeki gyöngyszem:

„Ki tudja, mire van szüksége egy lakásban élő kutyusnak? – Gazdira!”
„Mit kell a tömegközlekedési eszközökön feltenni a kutyákra? – Szájpórázt!”
„Azért nem tudok vizet adni a Buksinak, mert anya mindig azt mondja, hogy biztosan magamra öntöm!”
„A Cézár nagyon okos kutya. Ezt onnan tudjuk, hogy kimegy a kapun és megsétáltatja magát!”

Írta: Dorka
 

süti beállítások módosítása