Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Egy nagyon-nagyon-nagyon meleg hétvége

2010. július 26. - RumlisDorka

Szombat

Hajnalban sokáig fent volt a csapat nagy része, ment a dajdaj, így reggel kissé kómásan indultak Pistiék a boltba. Kávé nem volt, ettől rendesen bedurcáztunk. Laci korán ment a maszekos ebekért, visszafelé pedig a slaggal feltöltötte a fenti terület medencéit, utána jöhettek a lenti és a mini terület kutyaúsztatói.
A melegre való tekintettel a BH-soknak is az alapos képzést ajánlottuk. Alaposaink rendesen elkanászodtak, és csak fél nyolc után szállingóztak be. Laci kávé híján így is pipa volt, ez rátett még egy lapátkával.
Alapon az irányváltásokat, a hátraarcot és ezek menet közbeni alkalmazását vettük. Szegény Vító nagyon nehezen bírta a meleget, a szünetekben a vízzel teli kádban fekve pihegett, a többiek pedig a slaggal fürödtek. Mire leért a kútról a víz, már langyos volt, nem csak a kutyák, de némelyik fiú is kiélvezte a pacsálást.
Alap után jött a strandidőszak. Laci mindenkit szanaszét locsolt, Nóci vizespólózott, Andi vizessapizott, én megpróbáltam kicsikét pihenni, de nem ment.
A mini után a fiúk megcsinálták végre a kisterületen az árnyékolást, és irány volt a szoci. Én gondoltam, végre alszom egy kicsikét, de megint csak nem jött össze. Tücskével beszélgettünk lent.
Szoci után mi is felmentünk a többiek után, ebédelni, beszélgetni, miegymás. Odafent is mindenki lelassultan pihegett, még beszélgetni is fárasztó volt abban a hőségben.
Este közeledtével visszabattyogtunk az alsó területre, és beültünk az árnyékba kicsikét még beszélgetni a vacsisütés előtt. Közben befutott RegiszZoli, Zita pedig elment a Luppára úsztatni egyet.
Éjjel kulturáltan viháncoltunk, és mindenki korán elment aludni. vasárnapra frissnek és üdének kellett lennünk.


Vasárnap

Friss szeles levegőre keltünk. Nem is nagyon akaródzott az ébredés, rég aludtunk ilyen jó levegőn. Kávénk még mindig nem volt, és Balázsunk se, így az őv-n Lacinak és Petinek kellett a szép számmal megjelent kutyát lefogatni. Laci okosan csak egy thermopulcsit vett fel, a végére szakadt is róla a víz.
Alaposaink annyira elkanászodtak, hogy már csak egyikük jelent meg fél nyolcra, a többiek minimum negyed órát késtek. Laci most már kellőleg berágott, és rendesen elirányította a csapatot. De ahogy észrevettük, a minisek sem voltak vasárnap különbek, ilyen pimasz csapatunk még sosem volt.
Alapon a helyben maradás alapjait gyakoroltattuk a jelenlévőkkel, kisebb-nagyobb sikerrel ment is. Nagyon kitűnt ennél a feladatnál, hogy ki az, aki rendesen betartja otthon a falkavezért és ki az, aki még a fáradságot sem vette, hogy elolvassa. De marha ciki is volt annak, akinek a kutyája még feküdni sem volt hajlandó, „nehogy má meghunyászkodjon itt mindenki előtt a kiszolgáló személyzetének”.
Alap után elkezdtünk összepakolni, hiszen szoci után indulás volt Ráckevére, az Állatvédőrség nyilvános toborzásos bemutatkozására.
A délutánunk történéseiről remélhetőleg Dorka vagy Zita megírja a szösszenetét, én ezt itt most had ne fejtegessem. A lényeg, hogy nagyon eredményesen és jól sikerült.
Haza már sötétben indultunk.

Írta: Tina

süti beállítások módosítása