Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Az Állatvédőrség I. országos toborzója

2010. július 26. - RumlisDorka

SIKERES ÁLLATVÉDŐR-TOBORZÁS!

Ráckevén, a Kis-Duna partján, a Savoyai-kastélyban tartottuk július 18-i állatvédőr-toborzónkat.

A Magyar Állatvédőrség Egyesület (M.Á.V.E.) társadalmi szervezet, amelyet 10 személy alapított. Az első toborzóra több mint 150 állatvédő barátunk jött el: Soprontól Nyíregyházáig. Sorjáztak a kérdések nekünk és fővédnökünknek, dr. Szili Katalinnak, az Országgyűlés volt elnökének.












Mi, állatvédőrök minden olyan állatfaj egyedén segítünk, aki az emberi tevékenységnek vagy mulasztásnak köszönhetően szenvedett pszichikai illetőleg fizikai sérülést. Nem számít, hogy az állat gerinces vagy gerinctelen. A toborzón hangsúlyoztuk, hogy a megkínzott állat lefoglalását a rendőrség gyakorolja, az elkobzást, vagyis a tulajdonosváltozást a büntetőeljárásban a bíróság, a közigazgatási eljárásban az állatvédelmi hatóság (MgSzH hatósági állatorvosa vagy a jegyző) rendeli el. Az állatvédőr feladata: kapcsolatban állni olyan menhellyel és annak képviselőjével, amely be tud fogadni elkobzásra szánt állatot, és nem viselkedhet sértő módon azokkal szemben, akik erkölcsileg vagy jogilag nem készültek fel még a bennünket körülvevő élővilág tiszteletére. Az állatvédőr elsődleges célja kell, hogy legyen – hasonló módon a hatóságok bűnmegelőzési feladataihoz – a figyelmeztetés, de nem fenyegető, hanem tájékoztató stílusban. A legjobb módszer az oktatás, a rendszeres állatvédelmi előadások szervezése minden korosztálynak.

Hogyan folytatjuk?

A Magyar Állatvédőrség Egyesület mindenkivel, aki állatvédőr kíván lenni 2010. október 5. napjától köti meg az állatvédőr koordinációs megállapodást. Amennyiben ez a személy már tagja állatvédelmi szervezetnek, akkor ez lesz a M.Á.V.E. szerződéskötő partnere. A M.Á.V.E. magánszeméllyel is köt szerződést, de szükséges a nagykorúság és a büntetlen előélet, továbbá a motiváció. Ráckevén érezni lehetett, hogy motivációból az állatvédőröknél nem lesz hiány. Legközelebb ősszel találkozunk, és még az sem lehetetlen, hogy a Parlamentben!

Írta: Fehérkereszt Állatvédő Liga

süti beállítások módosítása