Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Vasárnapi vasárnapozás és egy kis állatvédő klubozás

2010. június 07. - RumlisDorka

Reggel (inkább hajnalban) ködre ébredtünk, a hiace-ból csak a teteje látszott, pedig 20 méterre se volt a lakókocsitól. Hajat mostam és megfürödtem ásványvízzel, mert este elfeledtünk vizet vételezni a kútból. Roppant pezsdítő érzés volt, ahogy a tusfürdő és a bubisvíz találkozott a bőröm felületén.

Őv-ről Balázs cseppet elkésett, elaludt. No, de sebaj, Laci felhívta és már 10 percen belül meg is jelent, ez a kint alvás varázsa.

Alapon a menetközbeniket és a helyben maradást gyakoroltuk. Roppant lelkiismeretes ez a csapat, senki sem akar a másik előtt beégni, így sokat gyakorolnak otthon, ez meg is látszik rajtuk.

A minisek is szépen haladnak, néhányuknak még ugyan vannak problémáik a fektetéssel, de egy kis gyakorlással ezt könnyen rendbe lehet tenni és mindenki szép vizsgát tehet majd.

10 órára, mire elkezdődött a klubos foglalkozás, már majd megsültünk, és ez a kutyákon is nagyon látszott. Egyetlen ebnek nem ártott meg a meleg, Jack kutya a hőség ellenére is elemében volt, egy pillanatig nem tudott nyugton maradni, csak hogy végre valaki foglalkozzon már vele! A klubos csapat egyébként 3 új taggal bővült az elmúlt 2 hétben! A Tücsök-Yuma páros, valamint Tinka is reméljük nemsokára minis bemutatócsoportunkat erősítik majd!

A klubot fél 12-kor berekesztettük, a kutyák már lábraállni alig tudtak, így a csapat közös erővel indult el a patakra fürdetni egyet. A sok esőnek valószínűleg csak ők örülnek igazán, mert az egyébként igen alacsony patakban még a nem kis méretű Alf németjucinak is úsznia kellett!

Bh-n a két Eszti jelent meg, plussz Tüncsi Kuszival és Nóci Daemonnal. Szokás szerint a pálya gyakorlása folyt.

Múlt héten lebeszéltük két szocisunkkal, hogy lejönnek az alsó területre, idegen pályán is megnézzük a kutyákat, hogyan viselkednek, jöhetnek é alapra. Őhozzájuk csatlakozott még egy staff fiúcska, akinek a szocializációval nincsen gondja, csak az utcai viselkedéssel – ők jönnek jövő héten az utcai sétánkra, hogy megnézzük mi is a baj igazából. A két szocisunk teljesen alapérett, így a következő tanfolyamra jöhetnek is.

Picit ejtőztünk és epreztünk, és utána felmentünk, mert 3-tól „állatkínzó klub” volt. Szó volt az Állatrendőrségről, a Mentési tanfolyamról, az Egyesület munkáiról és felkéréseiről… Este nyolcra végeztünk. Mi kint maradtunk a sulin az árvíz miatt, de no problem, így többen leszünk hétfőn a fűnyíráshoz.

Írta: Tina
süti beállítások módosítása