Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Egy hét a gyereknek szóló felelős állattartás-oktatás jegyében

2010. május 27. - CoraIvy

Erre a hétre 3 előadás is jutott...

Kedden a Németh Imre Általános Iskolában jártunk. Az előadók: Lilla, Zsizsu és én, a "célcsoport" az 1-4. osztályosok, összesen 10 osztály volt.

Kicsit "húzósra" sikeredett ez a délelőtt, mert többen visszamondták az aznapi részvételt, ugyanakkor párhuzamosan kellett tartanunk 3-3 előadást. Így én voltam az egyik előadó, és Lilla+Zsizsu a másik - ők életükben most először. Szerencsére az alsós korosztállyal általában könnyű megtalálni a közös hangot - most sem volt ez másként. Lelkesek, jelentkeznek, és hála égnek, mindig akad közöttük néhány meglepően jól tájékozott gyerkőc is. Záporoznak ránk az élmények, kapjuk a kérdéseket: "és mi van, ha több kutya támad?", "és mi van, ha veszett kutya támad?". Az első két-két, kissé feszített tempójú előadás után a gyerekek sietnek ki az udvarra, mi pedig elővesszük kutyáinkat, Vigyit, Ödönt és Corát a kocsikból. Zsizsu Ödönnel engelmes bemutatózik, majd Lilit hozza a simogatósdira. Ezután nyomás vissza a 3. előadásokat megtartani, majd újra egy kis bemutatózás az udvaron. Közen elered az eső, így kisebb helyen, a tető alatt mutatjuk be a kutyaiskolában tanultakat. Szokás szerint nagy élmény a végén a kutyasimogatás.
Végül elindultunk hazafelé, én személy szerint kissé rekedten és fájó torokkal, de büszkén, hogy az újonnan felavatott előadóink ilyen remekül helytálltak. Reszkessenek, mert folytatás következik...:D

 



Ma pedig a Hermina úti Gyerekkuckó Óvodában jártunk, ezúttal Viki és Sophie társaságában voltunk Corával.

Kint az udvaron tartottuk az oktatást, valamennyi ovisnak egyszerre. Ez nem volt a legideálisabb, mert így kicsit messze voltak a gyerekek, meg főleg sokan (relatív keveseknek jutott lehetőség a táblás játéknál), és a kicsik hamarabb elfáradtak. Összeségében ezzel együtt sikerült elmondani a mondandónkat, a gyerekek aktívak, együttműködőek voltak. Az előadás végén tartottunk gyors engedelmesezést, majd ügyességi trükköztünk Corával, illetve Sophie-val. Ezután következett a simogatósdi, ami jó soká elhúzódott...:) A kirakós táblát végig a kezemben tartottam, így szinte minden gyerek megszemlélte közelről és részletesen, hogy mi az, ami hasznos, és mi az, ami káros Beni kutya számára (akinek a házára MANÓ van írva :) ).

Az egyik óvónéni pedig megígérte, hogy felkeres minket 9 hónapos Cora-típusú:) kutyájával, mert elkélne néhány tanács nevelésügyben...

Az óvoda gyűjtést szervezett nekünk, így kaptunk egy rakat kutyaeledelt, melyet kérésükre egy menhelynek ajánlunk majd fel.


 



A 3. előadás pedig holnap következik.

süti beállítások módosítása