Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Elmaradt beszámolók...

2010. április 26. - RumlisDorka

Hát igen... Be kell ismerni, nagyon elmaradtunk blogírás terén. A sulis rendrakó héten annyira kifáradt az egész csapat, hogy 2 hétvége és 1 teljes hét blogbejegyzése elcsúszott...
Mindenkitől sűrű elnézéseket kérünk, ezennel pótoljuk a hiányt! :-)

Április 11. szombat

    Egy hosszúra nyúlt Állatvédelmi őrséges megbeszélés után, 3 óra alvás jutott, és mehettünk is ki a sulira. Hajnaltól bemutató gyakorlás volt, jónak kellett lennünk, mert jövő szombaton debütál az új koreográfia.

    Alaposaink 8-ra befutottak, a késők kaptak egy kis fejmosást, „tiszteljük már meg a társainkat azzal, hogy időben érkezünk!” Andi kapott kutyát tőlünk. Elsőként Helénával gyakorolt, utána Odinnal. A tanulóink a fordulatokat, és a hátraarcot tanulták, volt is káosz menetelés közben, nem sokan tudták, merre van a balra vagy a jobbra át.  Rég nem látott tanítványaink is megjöttek.  Borimama és Széralány. Ők már egy régebbi alapot elkezdtek, de a gazdimama betegsége miatt félbe kellett hagyniuk, de most újult erővel vágtak neki a tanulásnak. Legnagyobb megdöbbenésünkre Zénó, az ember és kutyaevő boxermix nagyfiúnk játszott, és nemis akár kivel, Báróval, a gordon szetter nagyságos úrfival.

    Menet közben átkukkantottam a minisekhez, milyen jó, hogy most már mellettünk gyakorolnak a kis területen, így csak oldalra nézek, és már látom is őket. Szuper kis csapat. Nagyon szépen menetelnek, és fordulnak menet közben. Dorka és Zsizsu dagadnak is a büszkeségtől kis csapatukat látván! :-)

    Bh-n Andi megkapta Archibaldot, had érezze milyen egy igazi munkakutyával dolgozni. Én  ez alatt odafent Pistivel konzultáltam.

    Szocin minden rendben ment. Lilla Archiát elkezdtük beszocializálni a bemutató csoportba, régen találkozott a kan ebeinkkel.

    Délután Dorka szólt, hogy van é dolgunk a nap további részére? Mert jó  volna, ha megjelennénk Állatvédő klubbon! Mondtam: Értettem főnökkisasszony! Így mentünk a belvárosba a megbeszélésre. Ez is elhúzódott cseppet, este tíz után estünk haza. Megint csak pár óra alvás jut majd ...


Április 12. Vasárnap

   Na, most sikerült 3 és fél órát aludni. Hurrá frissek és fittek voltunk mindannyian.  Az őv elmaradt, gőzerővel gyakorolni kell a bemutatókra. Az állapotunknak megfelelő volt az első gyakorlás, de a másodikra már mindenkinek sikerült összeszednie magát.

    Alapon Andi megkapott egy teljesen szűz kutyát. Had szokja az érzést, de minden nehézség nélkül ment nekik a menetelés, a fordulatok, a hátraarc is. A tanulóink is meg tudták már különböztetni a bal kezüket a jobbtól, nem volt kaotikus az állapot, mindenkinek jól ment.

    Bh-n egyedül vezényeltem, Lacinak tárgyalnia kellett egy filmrendezővel, aki kutyát akar egy jelenethez a készülő gyerekfilmjéhez. Árész lett a kiszemelt „áldozat”, vadász volta miatt pillanatok alatt beleszeretett az én standardon kívüli ebecskémbe. Tökéletes lesz a szerepre. Egy másik sebesült kutyát kell felhoznia a tóból, kb másfél méter mélyről. Asszem menni fog, imád búvárkodni az én mindenes vizslám J

    Bh-n Mágus és Tinka is kapott kontaktpórázt, csoda egy szerkezet, mindkét rakoncátlan eb gyönyörűen lógó madzaggal menetelt a gazdi lába mellett.

    Klubon a bemutató kényesebb elemeit gyakorolgattunk, bár volt pár pont ahol van még mit gyakorolni, de azért jó lesz ez!

    Szoci helyett mi lent szociztunk. Eszti megkért minket, hogy Athost engedjük össze Mágussal. A két kaneb szomszédok, eddig csak kerítésen keresztül találkoztak. Mondtuk, hogy rajta és elengedtük mindkettőt. Minden probléma nélkül zajlott, szépen ismerkedtek egymással, ezt a kontaktust, amikor csak lehet, megismételjük, had szokták egymást a fiúk.

     Mire felértünk, már ment az erőnléti edzés. Ott volt Sheriff, Homér, Zafira, Steve – O, Bendegúz, és Cora. Öröm volt nézni őket.

     Négy után el is indultunk haza. Ránk fér a pihenés, hosszú és munkás hét várt mindannyiunkat.

Írta: Tina

süti beállítások módosítása