Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Április utolsó és május első hétvégéje

2012. május 08. - RumlisDorka

Április 28-29.

Végre az első igazi meleg reggel a kutyasuliban... :-)

A felső területen fél 8 kor gyülekező az alaposoknak a nagy sétára (terepgyakorlatra). Mi elmentünk sétálni az ebekkel gondolván ráérünk még. Menetközben találkoztunk Franciékkal így egy körből lett még egy. Majd kezdetét vette a klubfoglalkozás. A mai órát Kata tartotta, ami nagyon jól sikerült. Megsültünk :) Szünetekben mindenki (gazdik és kutyák) az árnyékoló alatt punnyadtak. Az engedelmes részt követően egy kis játékra is sor került. Szabadon követéses sorverseny volt. Kijelenthetem, hogy egyre jobban élvezzük ezeket a szituációkat.

Klub után szerintem még 1 órát ültünk és persze napoztunk és beszélgettünk. Kitaláltuk, hogy menjünk el enni a mekibe hamár Heni nem főzött nekünk ebédet, így fogtuk magunkat a kutyákat és elmentünk hűsölni :)

Visszatérve a sulira teli hassal elmentünk sétálnia patakra, hogy a kutyák is felfrissüljenek. Volt itt megint minden. Játék, fürdés, szaladgálás. Nincs is jobb látvány sok boldog kutyánál.

Vasárnap reggel is 8 kor kezdődött a klub mint minden hétvégén :-) A mai napon megtanultunk előre küldeni akadályon keresztül, és behívni akadályon keresztül. Természetesen egy kis engedelmessel megspékelve. Szerintem a behívás könnyebben ment mint az előre küldés. Először egy majd kettő és a végén három akadályon ugrálva vetődtek a kutyák a gazdik elé. Az előre küldést a kicsi A betűs akadályon gyakoroltuk. Nekünk nem is az előreküldéssel hanem a visszahívás az akadályon keresztül ment nehezen. Na de gyakorlat teszi a mester... :-)
 

Május 5.

Reggel 7-kor találkozó a lenti pályán bemutatógyakorlásra. Sokan voltunk, de sosem elegen :-) Régiek és újak vegyesen. Bővül a bemutatós csapat! Gyakoroltunk és csak gyakoroltunk. Az időjárás még kedvező volt a kutyáknak is. 8-kor indultunk fel a klubra a felső pályára. Engedelmeseztünk. Kicsit gyakoroltunk a kupára.

10:30-kor indultunk a XXIII. kerületbe egy Általános Iskolába bemutatót tartani. Nagy engedelmes, erőnléti és fizbi bemutató is volt. Szerintem elég jól sikerült, bár nagyon meleg volt. A kutyáknak nem igazán tetszett a meleg homok, vagy legalábbis az enyémen ezt vettem észre. A gyerekek nagyon élvezték a bemutatót. Kedvenc részek amikor a Muci (törpeuszkár) átugrálja a fekvő kutyákat vagy amikor Rumli (golden) átbújik az emberek lába között, bár a pecázás is nagy sikert aratott. Tyra most debütált mint frizbis bemutatós kutya, és bár a homok az ő dolgát is megnehezített (nem csoda, hogy a koszos frizbit nemszívesen vette a szájába), azért ő is és Dorka is nagyon élvezték. De talán mégis az aratta a legnagyobb sikert, mikor a végén egy egy kutyát megsimogathattak és kérdezhettek, beszélgethettek. Bemutató után még vissza a sulira és nem fogjátok kitalálni, hogy mivel is végződött ez a nap is? Hát persze, hogy egy jó kis sétával! :-)

Május 6.

Vasárnap vizsga nap volt. Tudtuk, hogy nem fogunk unatkozni, mert mind a 3 vizsgázó csoport teljes teltházzal indult, szóval több, mint 30 tanuló izgulhatott a vizsga előtt. A regisztráció után a kezdők megírták az elméleti tesztet, míg a közepesek lementek még egyszer megismerkedni a pályával. 8 óra is elmúlt, mire nekiállhattunk a gyakorlati vizsgának.

A vizsga kinek könnyebben, kinek nehezebben sikerült, sajnos a nagy meleg azért mindenkin meglátszódott, de összességében elmondhatjuk, hogy mindenki szépen teljesített.

Ebédre Tücske megaszuper zöldbabos főztje várt ránk, de nem sokat pihenhettünk, mert 1-től kiképzői megbeszélés kezdődött a kupára való tekintettel, fél 3-ra pedig már sorban állt a délutáni csoport a tesiórára.

Hát, ezen a hétvégén sem unatkoztunk! :-)
 
Írta: Maya & Dorka

süti beállítások módosítása