Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Valami elkezdődött...

2011. április 29. - RumlisDorka

Tegnap elkezdődött valami. Valami nagy és csodálatos.

Ülök itthon és kétszázadszor hallgatom újra és újra és újra a Holnapfényt, a MI himnuszunkat és nem tudok betelni vele. Nem csak azért, mert remek nóta lett, nem csak azért, mert jó hallgatni, hanem azért, mert jelent valamit. Minden benne van. A tegnap is, a ma is és a holnap is. Ez tegnap óta nem csak egy dal a többi között, hanem a Dal, amely millió szenvedő, szebb napra váró élőlény helyett, nevében szólal meg.

Tegnap megszületett. Több hónapos kemény munkával, néha vad ökölrázással, máskor könnyekkel teli harc után elérkezett ez a nap. 2011. április 28. A Mi napunk. És nem… Ez nem a mi napunk. Remélem, hogy ez a nap a megkínzott állatok napja lesz, mert ez róluk, értük szól.

Már reggel 8-kor ott toporogtunk a Rozmaring Vendéglő ajtajában várva, hogy nekikezdhessünk az előkészületeknek. Ott sorakoztak a szerződések a mappában…

10 órakor elkezdődött. Hirtelen – egyik pillanatról a másikra – mindent elleptek a sztárok, az állatvédők, az újságírók, fényképészek. Pillanatok alatt tele lett a kert, a rendezvénysátor… Mindenki beszélt, mosolygott és simogatott. Simogatták a velünk érkezett kutyusokat, akik pedig rendületlenül élvezték a rivaldafényt. Pedig pár hónappal, sőt, néhányuk csak pár héttel ezelőtt még hihetetlen kínokat élt át. De ez nem látszott rajtuk. Talán ők is tudták, hogy ez most már más lesz. Nem csak az ő életük, hanem mindannyiuké.

11 órakor végre felcsendült a már mindenki számára ismerős csicsergés… Elkezdődött. A termet betöltötte a Tűzmadár együttes. Schrott Péter és a mi Zsizsunk (akiről senki sem mondta volna meg, hogy 2 hete még kórházban feküdt) hihetetlent alkottak. A Kezdet már szólóban is ütős dalnak bizonyult, de duettként… Fantasztikusan zengett.

Házigazdánk, Kánya Kata, még számunkra is tudott újat mutatni, hiszen a megbeszélt szövegbe belecsempészte saját kiskutyája történetét is, és elmesélte, miért nem gondolkodott egy percig sem, amikor felkerestük őt. Katánál jobb és elhivatottabb műsorvezetőt keresve sem találtunk volna! Ezúton is köszönjük neki, hogy higgadt profizmusával átsegített minket a nehezebb részeken.

Következett a rendezvény hivatalos része. A csatlakozó szervezetek aláírói pár szóban összefoglalták, számukra miért is fontos ez az egész esemény. Bevallom, utálom a beszédeket, de úgy tűnik, ha állatvédelemről van szó, akkor én durván elvakult leszek, szájtátva hallgattam végig a felszólalókat…

Csak a rend kedvéért az aláírók:

Dr. Sárkány István PhD. rendőr dandártábornok - a Rendőrtiszti Főiskola rektora
Németh Lajos - az International Police Association Magyar Szekciójának elnöke
Dr. Kozma Tamás - a Budapesti Közterület-felügyelet képviseletében (Ez a név számunkra nemcsak hihetetlen meglepetés, de hatalmas kitüntetés is volt! :-))
Kardos Pál - az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke
Korózs András - a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke – Itt megjegyezném, hogy az utolsó pillanatban, rohanva, kimerülten, de mégis mosolyogva megérkezni… Köszönjük!
Joó István - a Cerberos Állatvédő Egyesület elnöke – Pistihez? Nincsen mit hozzáfűznöm! Azt hiszem a pár mondatos köszöntő beszéde után felhangzó tapsvihar mindent elmondott!

És aztán aláírtak. Hivatalosan, komolyan, mégis… ott bujkált az a mosoly minden aláíró szája sarkában, ami azt jelzi: igen, ez valami jó. És van miért mosolyogni. Hát mosolyogtunk. Mindannyian.

Az aláírás után Pisti se szó, se beszéd, elkérte Kánya Kata mikrofonját és még egy pár percre a nézők figyelmét kérte. Azért, hogy ez a tegnapi nap összejöhessen, nagyon sok kedves, állatszerető embernek tartozunk köszönettel. De nem csak mi, hanem az állatok is. Ennek fényében minden mentett kutyánk egy-egy támogatót testvéréül fogadott. Az aláírók mellett kiemelném Szili Katalint, Dr. Tahóczki Anita rendőr alezredest, Zana Mónit, Tóth Gabit, Dr. Vágó Jánost, Bakonyi Kiss Attilát, Dr. Czerny Róbertet, Böhm Györgyöt, Ganxsta Zolee-t, Schrott Pétert és az állatvédő nevében Káldi Szilvát, akik mindannyian hihetetlen sokat tettek a tegnapi napért.

És aztán-aztán-aztán elérkezett az a pillanat, amikor hirtelen olyan volt minden, mintha egy hangyaboly közepébe kerülnénk. Az első két sorban ülők felálltak és kivonultak a színpad elé. Most először felcsendül a nagyközönség előtt is az a dal, amiről talán még mi sem hisszük el, hogy megszületett. Megszólalt az Állatvédőrség himnusza, a Holnapfény.

Keresztes Ildikó
Tóth Gabi
Falusi Mariann
Lang Györgyi
Dér Heni
Kovács Nóri
Hajdú Klára
Schrott Péter
Ganxsta Zolee
Bebe
Ádok Zoli
Puskás Peti
Egyházi Géza
Varga Győző
Sipos Tamás
Szolnoki Péter

Ezek a nevek magukért beszélnek. Ők nem kértek semmit. Csak jöttek és énekeltek egyet az állatokért.
 

Nos, már nincs megállás. Csináljuk. Az igazi munka csak most kezdődik. Állunk elébe!

Írta: Dorka

süti beállítások módosítása