Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Balatongyörök és vizsga

2011. április 01. - CoraIvy

Szombat

Nehéz hétvégének néztünk elébe, utolsó gyakorlási nap az alaposoknak, közepeseknek, 400 km utazás, bemutató, vizsga 36 vizsgázóval.

Szombaton hajnalban bemutató-gyakorlással kezdtünk, fel kellett állítani az aznapi sorrendet, csak egyszer vettük át a koreográfiát, de az annyira jól sikerült az elmúlt hetekhez képest, hogy még egyszer neki sem álltunk. Megbeszéltük az erőnlétit, őv-t, és már kezdődhetett a klub és a tornaóra is.

Alapon már csak a vizsgapálya és a helyben maradások gyakorlása folyt, középen szintén. A tanulókban akkora volt a vizsgadrukk, hogy a szombati teljesítményük alapján a fele bukóra jött volna ki.

Alap után kimozgattuk a kutyáinkat, és bepakoltuk a Hiace-be az erőnléti bemutatóhoz a kellékeket, 11-kor indulás volt. Irány Balatongyörök. Mire odaértünk és összekészülődtünk, eleredt az eső, de sebaj, a mi kutyáinknak nem akadály eső, hó, jég, szélvihar, napsütés, minden időjárásban imádnak velünk dolgozni. Bemutattuk a vadiúj erőnléti koreográfiánkat is, Ivy lógatója a felázott talajban elsüllyedt, de Pisti állta a sarat (szó szerint) és tartotta a lógicázó pitet. Este hét után indultunk haza, így nem sok alvásra maradt időnk, mindenki 2-4 órát pihenhetett vizsga előtt.


Vasárnap

Felvirradt az év második vizsgája. Korán kiértünk, én lefárasztottam a fiúkat és elkezdtem az adminisztráció előkészítését. A tanulók is rendesen korán kiértek és fárasztották az aktív kutyáikat.

Nyolckor el is tudtuk kezdeni a szokásos regisztrációt, sorszámhúzást, tesztkitöltést, és kilenckor el is indulhatott a gyakorlati vizsga. Én szokás szerint a teszteket javítottam, míg a tanulók az engedelmes pályát mutatták be. A közepeseknél és az alaposoknál is idén a GálPet Shop ajándékát kapta a két legjobban teljesítő tanulónk, a középen Csipeték, az alapon Ribizliék teljesítettek az első helyen, egy hatalmas zsák táp volt az ajándékuk. Brigi és Kata pedig debütáltak mint vezénylők az alapvizsgán. Briginek egészen jól ment, de Katán meglátszott az előző napi bemutató és a kevés alvás, mikor a tanulókat a bíró elé vezette, néha a „bíró sporttárs” helyett „bíró elvtársat” vagy „sportbírótársat” mondott, mi nem bírtuk ki nevetés nélkül, a fáradtságtól kezdett komolytalanná válni a kiképző társaság a végére. A teszteknél kiemelném KókuszMama, a szőrős kis minisünk gazdijának művét, ha lehetne, 110%-osra pontoztam volna, annyira szépen, lényegre törően, de pár mondatban leírta a kérdésekre a választ, mint még eddig senki.

Egy óra felé végeztünk is a közel negyven tanulóval, már csak az oklevél és a különdíjak kiosztása maradt hátra. Ettől az alaptól a GálPet Shoptól kaptunk egy olyan felajánlást, hogy a legtöbbet fejlődött alapos tanulónk kap 10 000 Ft-os ajándékutalványt. Mi ezt két részbe bontottuk: egy csepp eb és egy nagyobb testű kapja ezek után minden vizsgán meg az ajándékot. Most Pepi, az egykor mindentől rettegő és mindenre vicsorgó minieb és Tappancs, az egykor mindenkit őrjöngve támadó antiszociális nagyfiú kapta. Az ajándékokat a GálPet Shop képviseletében Habony János ny.r.zls kutyakiképző, speciális elfogó kutyavezető adta át – ezúton is köszönjük TerrorJaninak.

Nem maradt más hátra, mint a jól megérdemelt ebédünk, a babgulyás à la Tücske. Innen is csókolom arany kezeit, eszméletlen finomra sikeredett megint.

Öt után el is indultunk haza, ránk fért a pihenés. :-)

Írta: Tina


süti beállítások módosítása