Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Bemutattuk az új oktatási programunkat

2010. április 28. - RumlisDorka

Április 25-én vasárnap a Mancsosok által rendezett nemzetközi terápiás állat konferenciára voltunk hivatalosak. Sokat gondolkoztunk rajta, hogy hogyan tegyük előadásunkat érdekessé az ott lévő pedagógusoknak, és bár a felkérés arra szólt, hogy mutassuk be, mi hogyan tartunk Felelős állattartásról szóló oktatásokat gyermekeknek, végül arra jutottunk, hogy ennél jobb alkalom nem lesz, hogy bemutassuk legújabb programunkat!

2010. szeptemberétől nem (csak) a gyermekeknek, hanem a pedagógusoknak is oktatjuk majd a felelős állattartás alapjait. Rájöttünk, hogy sajnos ma Magyarországon egyetlen Állatvédő Egyesület nem rendelkezik akkora anyagi-, és erőforrásokkal, hogy fel tudja vállalni az egész ország ilyen téren történő oktatását, ezért arra gondoltunk, hogy ezt a feladatot jó lenne, ha az egyes oktatási intézmények maguk is fel tudnák vállalni. Igen, de hogyan oktasson állatvédelmet egy olyan pedagógus, aki erről a témáról jóformán semmit sem tud?!

Az elmúlt közel 2 év oktatási tapasztalatait felhasználva összeállítottunk egy olyan oktatási tematikát, mely segítségével 2-3 nap alatt tökéletesen fel lehet készíteni bármilyen pedagógust az állatvédelem oktatására. A képzés biztosítja majd a pedagógus számára a kész oktatási anyagot, emellett pedig kiterjedt háttéranyagot biztosítunk hozzá, hogy bármely felmerülő kérdésre korrekt választ tudjon adni.

Soha Magyarországon nem volt eddig ilyen jellegű kezdeményezés, így nem tudhattuk hogyan fognak a jelenlévő pedagógusok reagálni…

Az előadásnak hatalmas sikere volt! Minden jelenlévő egyetértett a kezdeményezéssel, sőt, egymás között egyből tovább is fejlesztették az elképzeléseinket… De erről bővebben, majd ha eljön az ideje!

Írta: Dorka

süti beállítások módosítása