Cerberos Kutyaiskola Budapest

Cerberos Kutyaiskola Budapest

Van egy ország..

2015. szeptember 01. - cerberoskutyaiskola

miskolc.jpg

Van egy ország..

Szégyellem magam. Soha nem gondoltam volna, de szégyellem, hogy itt élek. Itt, ahol nincs becsülete a kornak. Ahol egy leszolgált élet jutalma egy csavarhúzó a bordák közé. Ahol öreg kutyák soványan, bénán próbálnak elcsúszkálni a hóhéraik elöl. Megint egy öreg. És még nem tartunk sehol. Lassúak vagyunk.

Nincs hely. Egy szemét aljas világban nem elég az igyekezet. Belenézek a szemébe, és nem tudok mit mondani. Mit mondjak? Hogy ne haragudjon rám? Hogy nem tudok még többet menteni? Hogy őt még elhozom, de a holnapit már hagyom az emberi patkányok áldozatának? Ásó, kés, csavarhúzó? Vagy az éhség,a rüh,esetleg egy autó?

Mit mondjak? Hogy szégyellem,hogy egy barbár országban élek és tehetetlen vagyok?

Előzmény:

"Szokásos bejelentés, átlagos esetnek indult. Magára hagyott, sovány kutyus Miskolcon.
A helyszínre érve viszont azonnal éreztük, hogy ez más. A szó elakadt, a szív elszorult, döbbenten, csendben néztük a kutyust és egymást.
Ha még csak sovány lenne... Betegség vagy sérülés miatt nem mozog rendesen a hátsó lába, többször szétcsúszott, maga alá tört. A kutyus idősebb, agresszív, egy méteren belül harapni akart. A rozoga ház mögött egy még ócskább kutyaház, a lánc végén üres nyakörv, körülötte csontok és azok között egy rozsdás csavarhúzó... Belegondoltunk, vajon mi történhetett és a kánikula ellenére a hideg kirázott minket.
A kutyus az elsődleges vélemény alapján talán műthető, így ideiglenesét, fuvarját soron kívül keressük Budapesten."

 

süti beállítások módosítása